Квасолевий суп з білої квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Біла квасоля, як і будь-які інші бобові, це джерело білка і інших корисних речовин. Розповім про просте, але смачне рецепті першого страви, як приготувати квасолевий суп з білої квасолі.
Квасолевий суп з м'ясом - це подвійно ситне і поживне блюдо. До столу його подають обов'язково гарячим, з грінками або скибочками хліба. Шинку можна замінити іншими копченостями, а також відвареної яловичиною або куркою. Перед приготуванням квасоля потрібно замочити у воді мінімум на 2 годину.
- Біла квасоля - 450 грам
- Вода - 3 L
- Копчена шинка - 800 грам
- Італійські трави - 2 чайних ложки
- Цибулина - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль, перець - За смаком
1
У каструлю налийте воду і доведіть її до кипіння, потім приберіть з вогню і викладіть вимиту квасолю. Залиште її на дві години під закритою кришкою.
2
Шинку викладіть в каструлю і залийте 2 літрами води, додайте італійські трави. Надішліть каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте під прочиненими кришкою 60 хвилин.
3
Сковороду розігрійте з рослинним маслом і обсмажте подрібнену кубиками цибулю. Наріжте дрібно часник і додайте його через 5 хвилин.
4
Злийте воду з квасолі і викладіть її через 1 годину після початку варіння шинки, додайте вміст сковороди і морква, нарізану невеликими шматочками.
5
Варіть супчик ще 40 хвилин до м'якості овочів. Дістаньте шинку і розділіть волокна м'яса, поверніть її в каструлю.
6
За смаком посоліть і поперчіть, вимкніть вогонь і подавайте суп відразу після приготування.