Суп з білої квасолі зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Такий суп з білої квасолі зі свининою знайомий багатьом, хто любить перші страви. Його можна готувати з будь-якої квасолі, в тому числі з консервованої, так він приготується ще швидше.
Незалежно від того, яку квасоля ви будете використовувати для супу, результат буде однаково приголомшливий! Одні варять такий суп з консервованої квасолі, яка часто червона і в томатному соусі, а інші люблять квасолю відварити самостійно. Я вирішила поекспериментувати і на цей раз взяти "борщову" квасоля, яка вариться всього півгодини. Результат порадував не тільки мене, як кухарі, але і моїх домашніх. Будь-яка квасоля однаково корисна, і її обов'язково потрібно вживати в їжу навіть дітям, тому візьміть на замітку такий рецепт і дізнайтеся, як приготувати суп з білої квасолі зі свининою.
- Квасоля біла - 150 грам
- Свинина (грудинка) - 500 грам
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штука
- Перець - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль і спеції - За смаком
1. Отже, квасоля слід замочити на одну годину, після чого відварити її в воді з лавровим листом і чорним перцем горошком. Біла квасоля (особливо "борщова" ) готується досить швидко (за півгодини), тому її краще брати для супу на відміну від червоної.
2. Поки вариться наша квасоля, обсмажуємо свинячу грудинку до золотистого кольору. Саме таке м'ясо додасть супу красивий колір.
3. Sinkule цибулю, морква, болгарський перець, часник і відправляємо на сковороду. Щоб суп відбивав яскраві фарби, використовуйте кольоровий перець, це буде і смачно, і красиво. Наприклад, якщо ви варите суп з червоної квасолі, то додайте жовтий перець, а якщо з білою, додавайте червоний болгарський перець.
4. Овочі слід лише припустити, але не смажити до готовності.
5. Відправляємо свинину в наш бульйон, коли буде м'якою квасоля, і варимо 10 хвилин. Після цього відправляємо туди припущені овочі. Щоб не перевіряти кожну квасоля на готовність, просто зверніть на неї увагу в період варіння: як тільки почне тріскатися шкірка на ній, значить вона готова.
6. Варимо суп ще близько 10 хвилин, періодично помішуючи його.
7. Подавати суп слід в гарячому вигляді. За смаком можна додати чорний мелений перець і зелень.