Лобіо з червоної квасолі з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів пряної і ароматною грузинської кухні пропонуємо рецепт, як приготувати лобіо з червоної квасолі з м'ясом. Смачне і ситне блюдо, яке відмінно урізноманітнює повсякденний раціон сім'ї.
Лобіо - це традиційне блюдо, яке представляє грузинську кухню. Його готують не тільки в ресторанах Грузії, а й по всьому світу. Існує багато рецептів його приготування, серед яких кожен може вибрати підходящий для себе. Його можна готувати з червоною, звичайної або стручкової квасолі. У більшості випадків для отримання аромату і пікантного смаку до нього додають волоські горіхи, гранат, а також різні спеції і трави.
- Червона квасоля - 0, 5 кілограма
- Яловичина - 0, 6 кілограма
- Томати - 0, 6 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Часник - 1 штука
- Кріп - 0, 5 пучка
- Braai - 1 пучок
- Орегано - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Насамперед займемося червоною квасолею: замочуємо її на кілька годин у холодній воді, а краще на ніч, після чого відварюємо до повної готовності. Варену квасолю трохи розминаємо ложкою.
2. М'ясо зачищаємо і моєму, нарізаємо невеликими шматками і перекладаємо в глибоку сковороду, заливаємо водою і тушкуємо 25 хвилин, після чого нарізаємо кубиками цибулю і відправляємо його до м'яса, тушкуємо все до повної готовності м'яса.
3. Томати бланшируємо, після чого нарізаємо кубиками, часник чистимо і моєму, нарізаємо невеликими шматочками. Зелень миємо й рубаємо, все додаємо до м'яса і тушкуємо ще 10-15 хвилин.
4. У самому кінці додаємо відварену квасолю і варимо ще 5-7 хвилин, додаємо до смаку сіль. Вимикаємо вогонь і накриваємо кришкою, наполягаємо ще 20 хвилин, після чого страва готова!