Рецепт Лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт) фото

Лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Бобові , Квасоля , Червона квасоля
Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Лобі
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Цей рецепт не залишить байдужими любителів квасолі. З червоних сортів я вибрала"Бордо" , він прекрасно зберігає форму при варінні і має приємний смак. Дивіться рецепт!

Опис приготування:

Лобіо з червоної квасолі буде відмінним гарніром або салатом за пісним або святковою вечерею. Квасоля виходить в міру гостра, ароматна завдяки часнику і спецій, спробуйте! У рецепті я використовувала гострий перець"Вогник" (1 шт.), але підійде будь-який (свіжий або мелений).

  • Квасоля червона - 300 грам
  • Хміль-сунелі - 0, 5 чайних ложки
  • Болгарський перець - 1 штука (по бажанню)
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Олія соняшникова - 4 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Помідор - 1 штука
  • Перець пекучий - 1 штука
  • Горіхи волоські - 40 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Braai - 1 пучок (або петрушка)
лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт) - фото крок 1
Приготуйте продукти. Хочу звернути увагу на те, що болгарський перець не обов'язковий, але на мій погляд з ним набагато смачніше.
лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт) - фото крок 2
Червону квасолю переберіть від зіпсованих зерен. Промийте під проточною водою, замочіть на кілька годин у холодній воді. Після воду злийте, наберіть свіжої і поставте варитися. Солити квасоля можна в кінці варіння. Час варіння квасолі індивідуально, залежить від сорту червоної квасолі, пробуйте. У мене на це пішов годину.
лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт) - фото крок 3
Коли квасоля буде готова. Зніміть її з вогню і залиште у воді остигати. Очистіть овочі. Цибулю і перець болгарський поріжте кубиками.
лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт) - фото крок 4
Обсмажте на соняшниковій олії з дрібкою солі цибулю і перець до напівготовності.
лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт) - фото крок 5
Помідор вимийте і обдайте окропом, щоб легко зняти шкірку. Поріжте кубиками не великого розміру.
лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт) - фото крок 6
Додайте помідор до смажених овочів, також хмелі-сунелі, порізаний дрібно часник, перець гострий, лавровий лист і дрібку чорного перцю. Протушкувати кілька хвилин до повної готовності всіх інгредієнтів.
лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт) - фото крок 7
Очистіть горіхи від шкаралупи, подрібніть в ступці.
лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт) - фото крок 8
Квасоля відцідити від рідини, додайте на сковороду до овочів, туди ж - горіхи і дрібно порізану зелень. Перемішайте і протушкувати пару хвилин на сковороді.
лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт) - фото крок 9
Лобіо з червоної квасолі готове! Смачного!

Схожі рецепти