Лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт не залишить байдужими любителів квасолі. З червоних сортів я вибрала "бордо", він прекрасно зберігає форму при варінні і має приємний смак. Дивіться рецепт!
Лобіо з червоної квасолі буде відмінним гарніром або салатом за пісним або святковою вечерею. Квасоля виходить в міру гостра, ароматна завдяки часнику і спецій, спробуйте! У рецепті я використовувала гострий перець "вогник" (1 шт.), але підійде будь-який (свіжий або мелений).
- Квасоля червона - 300 грам
- Хміль-сунелі - 0, 5 чайних ложки
- Болгарський перець - 1 штука (по бажанню)
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Олія соняшникова - 4 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Часник - 1-2 зубчиків
- Помідор - 1 штука
- Перець пекучий - 1 штука
- Горіхи волоські - 40 грам
- Цибуля - 1 штука
- Braai - 1 пучок (або петрушка)
Приготуйте продукти. Хочу звернути увагу на те, що болгарський перець не обов'язковий, але на мій погляд з ним набагато смачніше.
Червону квасолю переберіть від зіпсованих зерен. Промийте під проточною водою, замочіть на кілька годин у холодній воді. Після воду злийте, наберіть свіжої і поставте варитися. Солити квасоля можна в кінці варіння. Час варіння квасолі індивідуально, залежить від сорту червоної квасолі, пробуйте. У мене на це пішов годину.
Коли квасоля буде готова. Зніміть її з вогню і залиште у воді остигати. Очистіть овочі. Цибулю і перець болгарський поріжте кубиками.
Обсмажте на соняшниковій олії з дрібкою солі цибулю і перець до напівготовності.
Помідор вимийте і обдайте окропом, щоб легко зняти шкірку. Поріжте кубиками не великого розміру.
Додайте помідор до смажених овочів, також хмелі-сунелі, порізаний дрібно часник, перець гострий, лавровий лист і дрібку чорного перцю. Протушкувати кілька хвилин до повної готовності всіх інгредієнтів.
Очистіть горіхи від шкаралупи, подрібніть в ступці.
Квасоля відцідити від рідини, додайте на сковороду до овочів, туди ж - горіхи і дрібно порізану зелень. Перемішайте і протушкувати пару хвилин на сковороді.
Лобіо з червоної квасолі готове! Смачного!