Лобіо з червоної квасолі по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Лобіо готують різними способами. Даний рецепт приготування лобіо більше популярний в західних регіонах Грузії, але це блюдо з задоволенням готують на кухнях різних країн світу (в тому числі і у нас).
Від традиційного лобіо це блюдо відрізняється тим, що нічого не потрібно гасити. Рецепт максимально легкий і простий. Єдине, що потрібно зробити - заздалегідь замочити і відварити квасолю. Чим довше квасоля буде замоченої, тим швидше вона приготується.
- Червона квасоля - 1 склянок
- Ріпчаста цибуля - 1 штук
- Часник - 2-3 зубчики
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Зелень - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Перед початком приготування цієї страви нам потрібно замочити квасолю в холодній воді. Залиште її на ніч, а якщо немає такої можливості, то мінімум на 3 годину. Потім варите в несолоної воді до тих пір, поки на ній не з'являться тріщинки.
2. Потім готову квасолю відкиньте на друшляк і залиште, поки не приготуються овочі.
3. Подрібнюємо цибулю.
4. Також дрібно нарізаємо часник.
5. І волоські горіхи. Тепер все потрібно буде обсмажити.
6. Відразу обсмажуємо цибулю, потім додаємо часник, а в середині смаження вводимо волоські горіхи. Смажимо все на рослинному маслі.
7. Тим часом беремо толкушку і трохи придавлюємо квасоля.
8. Додаємо нашу лушпиння піджарку і нашатковану зелень (в даному випадку це кінза).
9. Все перемішуємо і подаємо до столу. Цей рецепт приготування лобіо з червоної квасолі по-грузинськи дуже простий і швидкий (не потрібно нічого гасити).