Лобіо із зеленої квасолі по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Основний інгредієнт популярного грузинського страви «Лобіо» - це квасоля. Використовують різні її види: зелену, червону, білу. Сьогодні розповім, як приготувати «Лобіо» із зеленої квасолі по-грузинськи.
Блюдо пряне, ситне, вітамінне і насичене за смаком. Є кілька десятків варіацій його приготування. Це відмінне блюдо вегетаріанської кухні. Якщо ви любите все гостре і пряне, то вам дуже сподобається цей рецепт. Подавайте його відразу після приготування зі свіжої кінзою або іншою зеленню.
- Зелена квасоля - 0, 7 кілограма
- Томати - 1 штука
- Солодкий червоний перець - 1 штука
- Зелений перець - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Грецькі горіхи - 150 грам
- Пажитник - 1 Чайна ложка
- Сушений коріандр - 1 Чайна ложка
- Червоний гострий перець - 1 Чайна ложка (мелений)
- Чорнобривці - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Петрушка - 0, 5 пучка
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти: вимийте овочі та зелень, очистіть волоські горіхи і часник.
2. Відріжте обидва краї зеленої квасолі, надішліть основну частину стручка в каструлю і залийте водою, приправити сіллю. Варіть після закипання до м'якості квасолі. Готову квасолю відкиньте на друшляк.
3. Наріжте цибулину і червоний перець кубиками. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть цибулю з перцем і обсмажують їх пару хвилин. Зніміть шкірку з томату і наріжте кубиками, додайте в сковороду. Через пару хвилин викладіть раніше приготовлену зелену квасолю. Подрібніть горіхи і часник на м'ясорубці, додайте в сковороду. Зелений перець наріжте тонко і викладіть до решти інгредієнтів. Додайте всі спеції і рубану петрушку.
4. Перемішайте все і обсмажуйте кілька хвилин, потім зніміть сковороду з вогню.
5. Викладіть страву на тарілку і прикрасьте будь-якою зеленню за смаком, насолоджуйтеся ароматним і пряним стравою.