Пхали із зеленої квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Це смачна, легка в приготуванні і дуже популярна грузинська холодна закуска. По суті своїй, це паштет з овочів з ароматними спеціями і травами. Готують як в будні, так і в святкові дні.
Пхали - це смачний і корисний грузинський паштет-закуска, але не з м'яса, а із зелені і овочів. Пхали роблять з капусти, буряка, квасолі і додають різні зелень і спеції. У цьому рецепті детально і доступно розказано, як приготувати пхали із зеленої квасолі. Зеленої зазвичай називають спаржеву квасолю, готується вона разом з стручками. Завдяки кольором квасолі, блюдо наше вийде красивого фісташки кольору.
- Квасоля спаржева - 300 грам (свіжа або заморожена)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (маленька)
- Грецькі горіхи - 1/2 склянки
- Часник - 2-3 зубчиків (за смаком)
- Зелень кінзи - 1 пучок
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець червоний гострий мелений - 1 щіпка (за смаком)
Відварюємо квасолю в злегка підсоленій воді близько 10 хвилин. Потім перекладаємо стручки в миску з крижаною водою на кілька хвилин.
Остигнула квасоля віджимаємо і пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо блендером.
Дуже-дуже дрібно порубати цибулю і зелень кінзи.
Подрібнимо горіхи в блендері, додамо їх до фасолевой масі.
Туди ж відправляємо посічену зелень з цибулею.
Додамо подрібнений часник, оцет і всі інші спеції. Перемішаємо до однорідності.
З отриманої маси можна виліпити котлетки або кульки.
І подавати до столу, ukrasiv zernami граната, горіхами і зеленню.
Або викласти і красиво прикрасити в салатнику. Ставимо в холодильник мінімум на годину, а потім подаємо до столу.