Рецепт Пхали із зеленої квасолі фото

Пхали із зеленої квасолі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля, Горіхи, Грецькі горіхи
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл

Це смачна, легка в приготуванні і дуже популярна грузинська холодна закуска. По суті своїй, це паштет з овочів з ароматними спеціями і травами. Готують як в будні, так і в святкові дні.

Пхали - це смачний і корисний грузинський паштет-закуска, але не з м'яса, а із зелені і овочів. Пхали роблять з капусти, буряка, квасолі і додають різні зелень і спеції. У цьому рецепті детально і доступно розказано, як приготувати пхали із зеленої квасолі. Зеленої зазвичай називають спаржеву квасолю, готується вона разом з стручками. Завдяки кольором квасолі, блюдо наше вийде красивого фісташки кольору.

  • Квасоля спаржева - 300 грам (свіжа або заморожена)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (маленька)
  • Грецькі горіхи - 1/2 склянки
  • Часник - 2-3 зубчиків (за смаком)
  • Зелень кінзи - 1 пучок
  • Винний оцет - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Перець червоний гострий мелений - 1 щіпка (за смаком)
пхали із зеленої квасолі - фото крок 1
Відварюємо квасолю в злегка підсоленій воді близько 10 хвилин. Потім перекладаємо стручки в миску з крижаною водою на кілька хвилин.
пхали із зеленої квасолі - фото крок 2
Остигнула квасоля віджимаємо і пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо блендером.
пхали із зеленої квасолі - фото крок 3
Дуже-дуже дрібно порубати цибулю і зелень кінзи.
пхали із зеленої квасолі - фото крок 4
Подрібнимо горіхи в блендері, додамо їх до фасолевой масі.
пхали із зеленої квасолі - фото крок 5
Туди ж відправляємо посічену зелень з цибулею.
пхали із зеленої квасолі - фото крок 6
Додамо подрібнений часник, оцет і всі інші спеції. Перемішаємо до однорідності.
пхали із зеленої квасолі - фото крок 7
З отриманої маси можна виліпити котлетки або кульки.
пхали із зеленої квасолі - фото крок 8
І подавати до столу, ukrasiv zernami граната, горіхами і зеленню.
пхали із зеленої квасолі - фото крок 9
Або викласти і красиво прикрасити в салатнику. Ставимо в холодильник мінімум на годину, а потім подаємо до столу.

Схожі рецепти