Лобіо з червоної квасолі в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Це чудове блюдо прийшло до нас із сонячної Грузії. Даний рецепт - класичний і призначений абсолютно для будь-якої мультиварки. Його основою є червона квасоля.
Приготувати смачну лобіо з червоної квасолі в мультиварці в домашніх умовах дуже просто. Багато готують його навіть на святковий стіл, а деякі консервують на зиму. У будь-якому варіанті і в будь-який час року це блюдо порадує своїм пікантним і приголомшливим смаком.
- Квасоля - 1, 5 склянки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Томатна паста - 40 грам
- Braai - За смаком
- Сіль і приправи - За смаком
1. Приготувати лобіо з червоної квасолі в мультиварці в домашніх умовах можна за одну годину. Секретів приготування такої страви існує кілька. Один з таких - не готувати лобіо довго, щоб не вийшла каша. Для цього потрібно заздалегідь зробити квасоля. Замочуємо її попередньо на ніч.
2. Готуємо всі інгредієнти: очищаємо цибулю, моєму кінзу і рубаємо часник. Цибуля краще нашаткувати як можна дрібніше.
3. Смажимо цибулю до готовності на рослинній олії.
4. У чашу мультиварки викладаємо квасоля і заливаємо її водою (щоб вода була на 2 пальці вище над поверхнею квасолі). Вибираємо режим "гасіння" .
5. Через 1, 5 години відправляємо до квасолі томатну пасту, нарубану кинзу і часник. Знову заливаємо мультістаканом води і тушкуємо в такому ж режимі ще одну годину. Під час приготування лобіо слід кілька разів перешкодити.
6. Подавайте лобіо порційно або на блюді (якщо готувався святковий стіл). Не шкодуйте приправ і додавайте з за смаком. Сюди найкраще підійдуть кавказькі прянощі.