Рецепт Біле лобіо фото

Біле лобіо
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля, Біла квасоля
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Лобі

Рецепт дуже смачного білого лобіо - страви грузинської кухні з білої квасолі. Воно прекрасно підходить для обіду або вечері. І готується нескладно.

Лобіо в Грузії готують з різних сортів квасолі. В даному випадку я вирішила спробувати приготувати біле лобіо, відповідно з білої квасолі. Можна взяти для приготування квасоля консервовану (швидше буде), але з сухої квасолі блюдо вийде смачніше. Нічого складно тут немає: просто квасоля потрібно буде залити водою на ніч, во і все. Дивимося рецепт.

  • Біла квасоля - 1 Склянка
  • Цибуля - 1 штука
  • Курячий бульйон - 200 мілілітрів
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Зелень - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
біле лобіо - фото крок 1
Після того, як квасоля настоялась в воді, варимо її до напівготовності.
біле лобіо - фото крок 2
Цибуля тонко ріжемо півкільцями, морква трьом на тертці, часник теж дрібно ріжемо і все це обсмажуємо в невеликій кількості олії.
біле лобіо - фото крок 3
Вливаємо трохи курячого бульйону, тушкуємо хвилин 5.
біле лобіо - фото крок 4
Додаємо томатну пасту, спеції, залишився курячий бульйон. Тушкуємо ще хвилин 5-7.
біле лобіо - фото крок 5
І наостанок додаємо квасоля, тушкуємо все до готовності, поки квасоля не буде м'якою.
Ось наше біле лобіо і готово! Подавати можна прикрасивши зеленню. Смачного)

Схожі рецепти