Біле лобіо
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт дуже смачного білого лобіо - страви грузинської кухні з білої квасолі. Воно прекрасно підходить для обіду або вечері. І готується нескладно.
Лобіо в Грузії готують з різних сортів квасолі. В даному випадку я вирішила спробувати приготувати біле лобіо, відповідно з білої квасолі. Можна взяти для приготування квасоля консервовану (швидше буде), але з сухої квасолі блюдо вийде смачніше. Нічого складно тут немає: просто квасоля потрібно буде залити водою на ніч, во і все. Дивимося рецепт.
- Біла квасоля - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Курячий бульйон - 200 мілілітрів
- Морква - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень - За смаком
- Спеції - За смаком
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
Після того, як квасоля настоялась в воді, варимо її до напівготовності.
Цибуля тонко ріжемо півкільцями, морква трьом на тертці, часник теж дрібно ріжемо і все це обсмажуємо в невеликій кількості олії.
Вливаємо трохи курячого бульйону, тушкуємо хвилин 5.
Додаємо томатну пасту, спеції, залишився курячий бульйон. Тушкуємо ще хвилин 5-7.
І наостанок додаємо квасоля, тушкуємо все до готовності, поки квасоля не буде м'якою.
Ось наше біле лобіо і готово! Подавати можна прикрасивши зеленню. Смачного)
Ось наше біле лобіо і готово! Подавати можна прикрасивши зеленню. Смачного)