Біле вино напівсолодке
(покроковий рецепт з фото)
Біле напівсолодке вино готують із зеленого винограду. Щоб вино вийшло солодким або напівсолодких, додають цукор. Чим більше цукру - тим, солодшим виходить вино. Спробуйте і Ви!
Процес приготування білого вина напівсолодкого в домашніх умовах, досить таки клопітка справа, яка не любить поспіху. Не факт, , що з першого разу вийде, саме таке вино, як ви задумували. Проте, варто спробувати, адже цінність домашнього вина в тому, що ви вкладаєте в нього свої сили і душу, а у відповідь отримуєте натуральний продукт! вдалого приготування!
- Виноград - 10 кілограм
- Цукор - 3 кілограма
Ретельно перебираємо виноград, гнилої видаляємо. Мити не потрібно, адже на ягодах знаходяться дріжджі, які будуть бродити.
Перекладаємо відібрані ягоди в емальоване відро і ретельно розминаємо, будь-яким зручним способом. Коли виділиться достатня к-ть соку, накрийте ємність марлею і залиште в теплому місці на 5 днів. Декілька разів на день, перемішуйте масу дерев'яною лопаткою.
Перше бродіння характерне тим, що виноградники спливуть на поверхню. Відразу ж відкидаємо м'якоть на друшляк, а сік проціджуємо через марлю у велику скляну ємність. Додаємо цукор і одягаємо зверху медичну рукавичку (з проколами в декількох місцях), надійно її фіксуємо гумкою. Бутель слід заповнювати на 75%, щоб провину було де "грати" .
Через 2-3 тижні рукавичка перестане здуватися і западе. Потрібно спробувати вино, якщо воно занадто кисле і не таке солодке, як вам би хотілося, додайте ще цукру і залиште вино ще на пару тижнів. Коли смак вина прийде в норму, слід процідити його в чисті пляшки. Закупорити і тримати 2-3 місяці в погребі, після чого можна пити!