Рецепт Chernichnoe вино фото

Chernichnoe вино
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Чорниця
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Напої, Домашнє вино

Приготування вина в домашніх умовах - процес не легкий, але як же приємно після всіх процедур насолодитися чудовим ягідним напоєм! Чорничне вино відмінно підійде до будь-якого святкового столу.

Приготуємо чорничне вино в домашніх умовах. Варто пам'ятати, що під час всього процесу приготування вина напій повинен знаходиться в темному і прохолодному місці. Готове вино слід зберігати в скляних пляшках, герметично закритих пробками. Термін зберігання вина - до 3-х років. Вдалого приготування!

  • Чорниця - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Вода - За смаком
  • Хлорид амонію - За смаком (галун (порошок))
Chernichnoe вино - фото крок 1
Промиту чорницю пропускаємо через соковижималку, щоб відокремити макуха від соку.
Chernichnoe вино - фото крок 2
Переливаємо чорничний сік в каструлю і додаємо воду (пропорції: 1 частина води до 4 частинам соку).
Chernichnoe вино - фото крок 3
Тепер додайте цукор, слідуючи тим же пропорціях, що і при додаванні води (1 до 4). Перелийте чорничне сусло в банку і щільно закрийте гідрозатворів.
Chernichnoe вино - фото крок 4
Приготовим закваску. Чорноплідна горобина розминаємо в ступі, додаємо 3 ст.Л. Пісочний я 250 мл. Води.
Chernichnoe вино - фото крок 5
Переливаємо закваску в пляшку, затикаємо горлечко ватним тампоном. Ставимо закваску в темне місце на тиждень, температура 20-23 градуси тепла.
Chernichnoe вино - фото крок 6
Перелийте сусло в емальовану каструлю і розігрійте до 45 градусів. Потім влийте закваску, перемішайте і знову перелийте сусло в банку, закривши його гідрозатворів. Тримайте сусло в постійній температурі 20-23 ступеня.
Chernichnoe вино - фото крок 7
Через тиждень потрібно буде провести фільтрацію соку, пропустивши його через друшляк.
Chernichnoe вино - фото крок 8
При очищенні соку потрібно зробити ще одну обов'язкову процедуру, а саме "підгодівлю дріжджів" . З 1 літр соку - 0, 5 грам хлорид амонію (галун - порошок) розлучається в невеликій кількості соку. Потім вводиться шприцом в основну частину соку.
Chernichnoe вино - фото крок 9
Тонку фільтрацію чорничного вина проводять раз в 10-12 днів за допомогою переливання рідини з однієї ємності в іншу. При цьому потрібно намагатися залишити поза увагою осад.
Chernichnoe вино - фото крок 10
По термінах вино готується не менше 3-х місяців. У будь-якому випадку чорничне вино варто спробувати!

Схожі рецепти