Базиліковий різотто
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне, апетитне і ароматне блюдо хочу запропонувати вашій увазі. Якщо ви любите рис, обов'язково варто спробувати повторити цей варіант, як приготувати базиліковим різотто. Нереально смачно!
Різотто - це не просто рис, це справжнє гастрономічне задоволення Базилік, шпинат і зелену цибулю надають приголомшливий смак і колір страви. Правильна креязик текстура при дотриманні всіх рекомендацій у вас обов'язково вийде вже з першого разу. Не бійтеся пробувати щось новеньке, урізноманітнити меню однозначно варто частіше.
- Мал - 400 грам(Arborio)
- Бульйон - 6 склянок
- Біле сухе вино - 1 Склянка
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Базилік - 1 пучок(+ 1 пучок шпинату за бажанням)
- Пармезан - 50 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля зелена - 2-3 Ст. Ложок
- Вершки - 1/4 склянки
- Мигдаль - 50 грам (по бажанню)
1. Очистіть і подрібніть цибулю, часник. Паралельно в каструльку влийте бульйон і вино, поставте на вогонь.
2. На сковороді розігрійте вершкове масло. Викладіть цибулю і смажте хвилин 7, помішуючи. Додайте часник і всипте рис. Обсмажте на середньому вогні, помішуючи, до румяности.
3. Влийте невелику порцію гарячої рідини. Томіть на повільному вогні. Як тільки рідина вбереться, вливайте наступну порцію.
4. У чашу блендера відправте сир, вимитий і обсушенний базилік, шпинат. Додайте за смаком часник, мигдаль, оливкова олія, Зелена цибуля, сіль і перець. Подрібніть до однорідності. При необхідності додайте пару ложок бульйону.
5. У готовий рис викладіть соус, перемішайте. Томіть ще пару хвилин. Після зніміть з вогню і подавайте до столу базиліковим різотто відразу ж.