Рецепт Ароматне овочеве різотто фото

Ароматне овочеве різотто
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Овочеве різотто можна приготувати з будь-якими овочами, в сезон використовуйте свіжі, а взимку відмінно виходить із заморожених. Урізноманітнити овочеве меню можна грибами, які швидко готуються.

Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати "овочеве різотто" . Важливу роль відіграє сорт рису, я вважаю за краще пропарений, він швидко готується і завжди виходить розсипчастим і красивим. Доповніть його будь-якими овочами або грибами - на столі смачна вечеря! Для різотто або плову я використовую великі чавунні сковорідки, вони добре тримають тепло і рис не вариться, а повільно нудиться.

  • Мал - 200 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Квасоля спаржева - 100 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Прованські трави - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Зелень - За смаком
  • Вода або овочевий бульйон - 0, 5 L
ароматне овочеве різотто - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
ароматне овочеве різотто - фото крок 2
2. Овочі очистіть, вимийте, у перцю видаліть насіння, поріжте кубиками.
ароматне овочеве різотто - фото крок 3
3. Влийте рослинне масло, покладіть овочі і смажте на середньому вогні до напівготовності.
ароматне овочеве різотто - фото крок 4
4. Коли овочі будуть майже готові, додайте до них промитий рис і обсмажте хвилину.
ароматне овочеве різотто - фото крок 5
5. Влийте воду або овочевий бульйон, покладіть сіль, перець і спеції. Доведіть до кипіння рис, накрийте кришкою і млоїте 20-30 хвилин, в залежності від сорту рису.
ароматне овочеве різотто - фото крок 6
6. Готовий риз повинен бути твердим всередині, але провареним, такий стан називається - аль-денте.
ароматне овочеве різотто - фото крок 7
7. Смачного!

Схожі рецепти