Ароматне овочеве різотто
(покроковий рецепт з фото)
Овочеве різотто можна приготувати з будь-якими овочами, в сезон використовуйте свіжі, а взимку відмінно виходить із заморожених. Урізноманітнити овочеве меню можна грибами, які швидко готуються.
Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати "овочеве різотто" . Важливу роль відіграє сорт рису, я вважаю за краще пропарений, він швидко готується і завжди виходить розсипчастим і красивим. Доповніть його будь-якими овочами або грибами - на столі смачна вечеря! Для різотто або плову я використовую великі чавунні сковорідки, вони добре тримають тепло і рис не вариться, а повільно нудиться.
- Мал - 200 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Квасоля спаржева - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Прованські трави - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком
- Вода або овочевий бульйон - 0, 5 L
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Овочі очистіть, вимийте, у перцю видаліть насіння, поріжте кубиками.
3. Влийте рослинне масло, покладіть овочі і смажте на середньому вогні до напівготовності.
4. Коли овочі будуть майже готові, додайте до них промитий рис і обсмажте хвилину.
5. Влийте воду або овочевий бульйон, покладіть сіль, перець і спеції. Доведіть до кипіння рис, накрийте кришкою і млоїте 20-30 хвилин, в залежності від сорту рису.
6. Готовий риз повинен бути твердим всередині, але провареним, такий стан називається - аль-денте.
7. Смачного!