Рецепт Ароматне желе з персиків фото

Ароматне желе з персиків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Персик
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
Для дітей, На святковий стіл
Десерти, Желе

Рецепт приготування ароматного желе з персиків. Такий десерт можна досить довго зберігати в холодильнику. Основа десерту - це персики. Добре додати до десерту збиті вершки.

Кількість порцій: 6
  • Ваниль в стручках - 1 штука
  • Персики - 6 штук
  • Свіжий імбир - 1 штука(5 см)
  • Яблучний сік - 500 мілілітрів
  • Цукор - 150 грам
  • Желатин - 20 грам
  • Кориця в паличках - 2 штуки
ароматне желе з персиків - фото крок 1
1. В першу чергу промиваємо персики, очищаємо від шкірки і виймаємо з них кісточки. Тепер нам треба нарізати їх невеликими шматочками. Візьмемо каструлю і складемо в неї нарізані шматочки персиків.
ароматне желе з персиків - фото крок 2
2. Наливаємо в каструлю до персиків яблучного соку, додаємо невелику кількість цукру і ставимо каструлю на вогонь. Доведемо до кипіння, і, коли персики покипить хвилин п'ять, можна буде вимкнути вогонь. Потім персики треба перекласти в блендер і подрібнити, або просто добре розім'яти.
ароматне желе з персиків - фото крок 3
3. Тепер займемося прянощами. Очищаємо імбир і додаємо до подрібненим персикам, туди ж додамо ваніль і корицю. Після того як ми додали прянощів, на маленькому вогні ще раз нагріємо персикову суміш.
ароматне желе з персиків - фото крок 4
4. У холодний сік додаємо желатин і приблизно хвилин десять-п'ятнадцять даємо йому набухати. Коли желатин набубнявіє, додаємо його до гарячої персиковою суміші і гарненько розмішуємо. Він повинен повністю розчинитися.
ароматне желе з персиків - фото крок 5
5. Желе розкладемо по формах, і приблизно півтори-дві години даємо йому охолонути. Воно повинно повністю застигнути.

Схожі рецепти