Ароматне печиво зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Не у кожного це печиво виходить з першого разу. Здавалося б, що немає нічого складного, проте, є свої маленькі хитрощі про які розповім прямо зараз.
Використовуйте інгредієнти кімнатної температури, тоді вийде правильна консистенція тесту. Перед використанням вже готове тісто стоїть охолодити гарненько, тоді печиво не перетвориться в процесі випікання в плоску корж, а збереже форму, буде пишним і м'яким.
- Вершкове масло - 180 грам
- Крем - 1/4 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 2 склянки
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 4 чайних ложки
1. Змішайте в мисці м'яке вершкове масло зі сметаною, яйцями, ванільним екстрактом і 1, 5 склянками цукру.
2. В іншій мисці змішайте борошно з содою і сіллю.
3. Змішайте вміст двох мисок лопаткою, потім відправте тісто на 20-30 хвилин в холодильник.
4. Поки тісто в холодильнику, змішайте цукор, що залишився з корицею.
5. Отщіпніте невеликий шматочок тесту, скачайте з нього кульку і обваляйте його в цукрі з корицею.
6. Печиво викладіть на деко, випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
7. Залиште готове печиво на деку на кілька хвилин.
8. Зберігайте печиво не більше 5 днів при кімнатній температурі, насолоджуйтеся їм в будь-який час.