Рецепт Заварні томатні коржі фото

Заварні томатні коржі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо, Субпродукти, Заварне тісто, Ковбаса
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Страви з начинкою, Гостре, Коржі

Ніжні томатні коржі на основі заварного тесту з кетчупом «Махеев'» чилі. Швидко, просто і дуже смачно! Начинку можна покласти будь-яку, у мене сьогодні ковбаса з сиром і зеленню.

Готую коржі за цим рецептом дуже часто. Процес приготування займає досить мало часу, а виходить ну дуже смачно! Великий їх плюс крім смаку ще й в тому, що смажаться вони без масла, що теж важливо. Поєднуються томатні коржі практично з будь-якою начинкою, тут сміливо можна експериментувати, кожен раз ви отримаєте нові смакові відчуття. Чилі кетчуп «Махеев'» тут відіграє так само свою роль, він не тільки дарує їм яскравий зовнішній вигляд, але і додає особливу пікантність у смаку як тесту, так і самої начинці. Трохи гострі, ніжні й ароматні вони неодмінно сподобаються всім. Якщо ви не любите гостру кухню або коржі будуть готуватися для дітей, то просто віддайте перевагу будь-якій іншій кетчупу з цієї серії, такому як наприклад лечо, болгарська або шашликовий. Для великої компанії їдців кількість інгредієнтів рекомендую збільшити мінімум в два рази. Коржі можна брати з собою на роботу, пікнік, в школу або просто подати на сніданок або як перекус протягом дня. Сподіваюся вам сподобається!

  • Вода - 100 мілілітрів
  • Борошно - 100 грам
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Варена ковбаса - 150 грам
  • Сир твердий - 150 грам
  • Зелень - За смаком
  • Кетчуп - За смаком(«Maheeva» Чілі)
заварні томатні коржі - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
заварні томатні коржі - фото крок 2
У каструльці з'єднайте воду, сіль і рослинне масло. Додайте 1 ст. L. Чилі кетчупу «Махеев'» і все добре перемішайте до однорідності.
заварні томатні коржі - фото крок 3
Доведіть воду до кипіння, зніміть з вогню і всипте борошно. Швидко перемішайте ложкою.
заварні томатні коржі - фото крок 4
Потім акуратно, поки тісто ще гаряче, вимішуємо його руками і збираємо в кулю. Накрийте тісто чистим рушником і дайте йому охолонути. Для швидкості досить просто прибрати його в прохолодне місце.
заварні томатні коржі - фото крок 5
Тим часом приготуйте начинку. Ковбасу і сир натріть на крупній тертці, додайте будь-яку свіжу сезонну зелень за смаком і перемішайте. Начинка готова.
заварні томатні коржі - фото крок 6
Розділити тісто 4-5 частин. Обваляйте шматочки тіста в борошні з двох сторін і тонко розкачати (2-3 мм) на посипаний борошном стіл.
заварні томатні коржі - фото крок 7
Добре розігрійте (суху! ) сковороду і покладіть розкатаний корж. Обсмажте кілька секунд і змастіть чилі кетчупом «Махеев'». Кількість кетчупу залежить від бажаної гостроти начинки.
заварні томатні коржі - фото крок 8
На один край коржі щедро покладіть начинку.
заварні томатні коржі - фото крок 9
Приблизно через хвилину поверніть корж навпіл і притисніть її лопаткою. Обсмажте ще з кожного боку по 30-40 секунд.
заварні томатні коржі - фото крок 10
Гарячі коржі викладайте на тарілку і змащуйте вершковим маслом. У мене вийшло 5 ароматних томатних коржів.
заварні томатні коржі - фото крок 11
Заварні томатні коржі готові. Дуже смачно як в гарячому вигляді, так і в охолодженому. Коржі НЕ черствіють навіть на наступний день і залишаються такими ж ніжними і апетитними.
заварні томатні коржі - фото крок 12
Смачного!

Схожі рецепти