Рецепт Томатні ньокки з базиліком і сметанним соусом фото

Томатні ньокки з базиліком і сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Соуси , Сметанний соус
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Як можна здогадатися з назви, томатні ньокки з базиліком і сметанним соусом - це блюдо італійської традиційної кухні, а це значить - просте, швидке і смачне. Рекомендую спробувати!

Опис приготування:

Пропоную влаштувати дні італійської кухні і приготувати ось таке просте, але дуже смачне італійське блюдо - томатні ньокки з базиліком і сметанним соусом. Для довідки, ньокки - це практично те ж саме, що ми називаємо галушками. В даному випадку, ньокки робляться з картоплі, хоча нерідко їх готують і зі звичайної муки. Блюдо дуже бюджетне, просте в приготуванні і, треба сказати, смачне. Спробуйте - не пошкодуєте

  • Картопля - 500 грам
  • Базилік свіжий зелений - 5 грам
  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 100 грам
  • Крем - 100 грам
  • Рослинна олія - 30 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Сир твердих сортів - 50 грам
  • Томатна паста - 15 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Мускатний горіх тертий - 1/4 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
томатні ньокки з базиліком і сметанним соусом - фото крок 1
Насамперед картопля відварити до готовності і натремо на дрібній тертці. Змішаємо з яйцем.
томатні ньокки з базиліком і сметанним соусом - фото крок 2
Свіже листя базиліка промиваємо.
томатні ньокки з базиліком і сметанним соусом - фото крок 3
Дрібно рубаємо листя базиліка.
томатні ньокки з базиліком і сметанним соусом - фото крок 4
Додаємо до картоплі базилік і тертий сир.
томатні ньокки з базиліком і сметанним соусом - фото крок 5
Гарненько перемішуємо, додаємо борошно і замішуємо тісто. Тісто розділяємо на дві частини, в одну з яких втручаємося 1 ст.Л. Томатної пасти.
томатні ньокки з базиліком і сметанним соусом - фото крок 6
Посипаємо робочу поверхню борошном. З отримав тесту формуємо маленькі кульки - ньокки. Накриваємо ньокки харчовою плівкою і ставимо на 30 хвилин в холодильник.
томатні ньокки з базиліком і сметанним соусом - фото крок 7
Поки ньокки в холодильнику, зробимо сметанний соус. Для цього обсмажити в сковороду дрібно нарізані цибулю і часник, потім додати сметану і трохи води. Перемішуємо, тушкуємо до утворення потрібної консистенції, додаємо сіль, перець і мускатний горіх. У самому кінці приготування соусу додаємо нарубану зелень (можна знову базилік).
томатні ньокки з базиліком і сметанним соусом - фото крок 8
Кладемо галушки в киплячу воду і варимо 3 хвилини після спливання. Відварені галушки змішуємо з приготовленим соусом і подаємо, прикрасивши свіжим базиліком. Готово!

Схожі рецепти