Томатні ньокки з базиліком і сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Як можна здогадатися з назви, томатні ньокки з базиліком і сметанним соусом - це блюдо італійської традиційної кухні, а це значить - просте, швидке і смачне. Рекомендую спробувати!
Пропоную влаштувати дні італійської кухні і приготувати ось таке просте, але дуже смачне італійське блюдо - томатні ньокки з базиліком і сметанним соусом. Для довідки, ньокки - це практично те ж саме, що ми називаємо галушками. В даному випадку, ньокки робляться з картоплі, хоча нерідко їх готують і зі звичайної муки. Блюдо дуже бюджетне, просте в приготуванні і, треба сказати, смачне. Спробуйте - не пошкодуєте
- Картопля - 500 грам
- Базилік свіжий зелений - 5 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Крем - 100 грам
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Куряче яйце - 1 штука
- Сир твердих сортів - 50 грам
- Томатна паста - 15 грам
- Часник - 1 зубчик
- Мускатний горіх тертий - 1/4 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
Насамперед картопля відварити до готовності і натремо на дрібній тертці. Змішаємо з яйцем.
Свіже листя базиліка промиваємо.
Дрібно рубаємо листя базиліка.
Додаємо до картоплі базилік і тертий сир.
Гарненько перемішуємо, додаємо борошно і замішуємо тісто. Тісто розділяємо на дві частини, в одну з яких втручаємося 1 ст.Л. Томатної пасти.
Посипаємо робочу поверхню борошном. З отримав тесту формуємо маленькі кульки - ньокки. Накриваємо ньокки харчовою плівкою і ставимо на 30 хвилин в холодильник.
Поки ньокки в холодильнику, зробимо сметанний соус. Для цього обсмажити в сковороду дрібно нарізані цибулю і часник, потім додати сметану і трохи води. Перемішуємо, тушкуємо до утворення потрібної консистенції, додаємо сіль, перець і мускатний горіх. У самому кінці приготування соусу додаємо нарубану зелень (можна знову базилік).
Кладемо галушки в киплячу воду і варимо 3 хвилини після спливання. Відварені галушки змішуємо з приготовленим соусом і подаємо, прикрасивши свіжим базиліком. Готово!