Рецепт Ньокки з м'ясним соусом фото

Ньокки з м'ясним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Птах, Картопля, Курка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Ньокки - це ті ж галушки, тільки італійські. Найчастіше їх роблять з пшеничного борошна, сиру і картоплі. Також спеціально роблять борозенки, щоб там затримувався соус.

Ньокки з м'ясним соусом - одне з найсмачніших страв італійської кухні, які мені доводилося куштувати. Та й самі італійці цей свій кулінарний шедевр просто обожнюють. Складові, начебто, дуже прості, але блюдо з них виходить розкішне. При приготуванні ньокки з м'ясним соусом необхідно велику увагу приділити пропорціям - варто їх трохи переплутати, і все блюдо піде нанівець.

  • Картопля - 4 штуки (відварений в мундирі)
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Зелень - За смаком
  • Куряче м'ясо - 300 грам (відварне)
  • Вершки - 200 мілілітрів(10%)
  • Рослинна олія - 20 мілілітрів
ньокки з м'ясним соусом - фото крок 1
1. Картоплю очистити і натерти на крупній тертці.
ньокки з м'ясним соусом - фото крок 2
2. До натертого картоплі додати яйця, хорошу щіпку солі, можна трохи меленого перцю.
ньокки з м'ясним соусом - фото крок 3
3. Додайте борошно і замісіть тісто. Картопля добре клеїться, але не забивайте борошном тісто.
Картопля повинен зібратися в кулю.
ньокки з м'ясним соусом - фото крок 4
4. У нас вийде ось таке тісто.
ньокки з м'ясним соусом - фото крок 5
5. Картопля розділіть на невеликі шматочки. Кожен скачайте в кульку. Вилку умочіть в борошно, придавите нею кульку тесту.
Отримаємо ось такі ньокки.
ньокки з м'ясним соусом - фото крок 6
6. Залиште ньокки полежати. Поставте 1, 5 літра води закипати.
Тепер займемося соусом.
Для соусу нарізаємо відварне м'ясо птиці.
ньокки з м'ясним соусом - фото крок 7
7. Для соусу нарізаємо цибулю півкільцями.
ньокки з м'ясним соусом - фото крок 8
8. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю.
ньокки з м'ясним соусом - фото крок 9
9. Додаємо нарізане м'ясо птиці.
ньокки з м'ясним соусом - фото крок 10
10. Коли м'ясо і цибулю обсмажити, додайте вершки і багато нарізаної зелені. Перемішайте. Дайте закипіти - і вимикайте.
ньокки з м'ясним соусом - фото крок 11
11. У киплячій солоній воді відваріть ньокки, як пельмені або вареники.
ньокки з м'ясним соусом - фото крок 12
12. Увімкніть вогонь під соусом. З окропу витягніть готові ньокки. Помістіть їх в сковороду до соусу. Перемішайте.
ньокки з м'ясним соусом - фото крок 13
13. Подайте ньокки з м'ясним соусом до столу. Дуже смачно і оригінально. Спробуйте обов'язково.

Схожі рецепти