Ньокки з м'ясним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Ньокки - це ті ж галушки, тільки італійські. Найчастіше їх роблять з пшеничного борошна, сиру і картоплі. Також спеціально роблять борозенки, щоб там затримувався соус.
Ньокки з м'ясним соусом - одне з найсмачніших страв італійської кухні, які мені доводилося куштувати. Та й самі італійці цей свій кулінарний шедевр просто обожнюють. Складові, начебто, дуже прості, але блюдо з них виходить розкішне. При приготуванні ньокки з м'ясним соусом необхідно велику увагу приділити пропорціям - варто їх трохи переплутати, і все блюдо піде нанівець.
- Картопля - 4 штуки (відварений в мундирі)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Куряче м'ясо - 300 грам (відварне)
- Вершки - 200 мілілітрів(10%)
- Рослинна олія - 20 мілілітрів
1. Картоплю очистити і натерти на крупній тертці.
2. До натертого картоплі додати яйця, хорошу щіпку солі, можна трохи меленого перцю.
3. Додайте борошно і замісіть тісто. Картопля добре клеїться, але не забивайте борошном тісто.
Картопля повинен зібратися в кулю.
Картопля повинен зібратися в кулю.
4. У нас вийде ось таке тісто.
5. Картопля розділіть на невеликі шматочки. Кожен скачайте в кульку. Вилку умочіть в борошно, придавите нею кульку тесту.
Отримаємо ось такі ньокки.
Отримаємо ось такі ньокки.
6. Залиште ньокки полежати. Поставте 1, 5 літра води закипати.
Тепер займемося соусом.
Для соусу нарізаємо відварне м'ясо птиці.
Тепер займемося соусом.
Для соусу нарізаємо відварне м'ясо птиці.
7. Для соусу нарізаємо цибулю півкільцями.
8. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю.
9. Додаємо нарізане м'ясо птиці.
10. Коли м'ясо і цибулю обсмажити, додайте вершки і багато нарізаної зелені. Перемішайте. Дайте закипіти - і вимикайте.
11. У киплячій солоній воді відваріть ньокки, як пельмені або вареники.
12. Увімкніть вогонь під соусом. З окропу витягніть готові ньокки. Помістіть їх в сковороду до соусу. Перемішайте.
13. Подайте ньокки з м'ясним соусом до столу. Дуже смачно і оригінально. Спробуйте обов'язково.