Ньокки картопляні
(покроковий рецепт з фото)
Смачні повітряні ньокки - блюдо, яке прийшло до нас з Італії. Вони нагадують всіма улюблені ледачі вареники за технологією приготування і за зовнішнім виглядом. А готувати їх дуже просто.
Хочу поділитися рецептом, як приготувати ньокі картопляні. Ця процедура дуже проста, а блюдо викличе тільки задоволення. До того ж в приготуванні можуть брати участь і діти. У тісто можна додати одне яйце. Це спростить процедуру формування ньокк, але кінцевий результат вже не буде настільки ніжним і повітряним.
- Картопля - 500 грам
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Зелень - За смаком
1
Відваріть картоплю в мундирах. І прямо гарячої очистіть картоплю від шкірки і розімніть.
2
Додайте сіль і розмішайте. Потроху додаючи борошно, замісіть тісто. Намагайтеся якомога менше м'яти тісто.
3
Розділити тісто 4 частини і кожну з них розкачати в джгутик товщиною до 2 см. Наріжте його шматочками по 2 см.
4
Щоб соус краще обволок ньокки, потрібно зробити насічки за допомогою вилки.
5
Варіть ньокки у великій кількості води до спливання.
6
Виловите ньокки на блюдо і посипати подрібненою зеленню. Смачного!