Картопляні ньокки зі шпинатом і кропом
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне "бідне" італійська страва, яке найчастіше готували селяни. В основному ноьоккі готуються з відвареної картоплі з різними добавками. В даному випадку це шпинат і кріп.
Ньокки ще називають італійськими галушками. В основному їх класичним варіантом є ньокки зі шпинатом, зеленню, борошном, яйцем, сиром або Рікотта. За старих часів це блюдо вважалося селянським за рахунок того, що до складу входять прості інгредієнти. Італійці можуть подавати ньоккі у вигляді першого страви, якщо готують до них томатний або сирний соус. Отже, дивіться, як приготувати картопляні ньокі зі шпинатом і кропом.
- Картопля - 400 грам
- Селера - 100 грам (кореневої)
- Шпинат - 130 грам
- Кріп - 20 грам
- Яйце - 1 штук
- Борошно - 65 грам
- Спеції та сіль - За смаком
1. За класичним рецептом в це блюдо не входить кріп, але я додаю, так набагато смачніше. Шпинат і кріп надають не тільки красивий колір, але ще і незвичайні смакові нотки. Селера потрібно кореневої.
2. Очищаємо від шкірки невеликий шматочок селери, після чого нарізаємо його невеликими кубиками і відварюємо до готовності. Зазвичай на повне його приготування потрібно близько 5-8 хвилин.
3. Відварюємо картоплю в шкірці, даємо йому охолонути і очищаємо.
4. Тепер пропускаємо через сито картопля і селеру. Одного разу я спробувала подрібнити блендером, теж вийшло непогано.
5. Додаємо яйце, сіль, спеції, кріп і шпинат. У мене шпинат і кріп були заморожені, від цього їх смак не змінився.
6. Додаємо борошно і замішуємо все до однорідного стану. Катаємо "ковбаску" і нарізаємо на невеликі частини (як ліниві вареники). Тепер ставимо каструлю з водою на плиту і доводимо до кипіння. Солимо воду і кидаємо в неї наші ньокки.
7. Як тільки ньокки спливли, відразу виймайте їх з води, інакше у вас вийде картопляна каша. Перед подачею можна посипати ньоккі зеленою цибулею або зеленню.