Запіканка «Жан-баклажан»
(покроковий рецепт з фото)
Баклажани, м'ясо, томати - відмінне поєднання. Хочу запропонувати приготувати запіканку, але з найменшим використанням жирів.
Приготування цього смачного і соковитого страви не займе багато часу. Варто зазначити про м'ясної соус, необхідно випарувати зайву рідину, щоб запіканка в подальшому не "плавала" .
- Баклажани - 2 штуки (середнього розміру)
- Фарш - 200-230 грам (свинячий і яловичий)
- Соус томатний - 150-170 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сир - 130-150 грам (твердих сортів)
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Помідори черрі - 4-5 штук
- Петрушка - За смаком

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Баклажани наріжте вздовж, пластинками.

Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям або гриль-сковороду.
Обсмажте баклажани з двох сторін, без додавання масла.
Обсмажте баклажани з двох сторін, без додавання масла.

У сотейник налийте чайну ложку води, викладіть фарш, додайте сіль, перець і обсмажте до зміни кольору.

Далі додайте подрібнений часник, томатний соус, зменшіть вогонь, закрийте кришкою і уварюють до зникнення рідини.

Готовий соус зніміть з вогню. Якщо необхідно, то досоліть за смаком.

Візьміть форму для запікання і викладіть половину обсмажених баклажанів.

На баклажани викладіть м'ясний соус, розрівняйте.
Увімкніть духовку на 200 градусів.
Увімкніть духовку на 200 градусів.

Викладіть залишки баклажанів.

Зверху натріть сир.

Розкладіть по смаку розрізані черрі і поставте запіканку в духовку на 15-20 хвилин.

Готову запіканку посипте подрібненою петрушкою і відразу ж подавайте до столу.

Запіканка "жан-баклажан" готова. Смачного!