Рецепт Запіканка «Жан-баклажан» фото

Запіканка «Жан-баклажан»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Овочі, Баклажан
Вегетаріанське харчування, Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Баклажани, м'ясо, томати - відмінне поєднання. Хочу запропонувати приготувати запіканку, але з найменшим використанням жирів.

Приготування цього смачного і соковитого страви не займе багато часу. Варто зазначити про м'ясної соус, необхідно випарувати зайву рідину, щоб запіканка в подальшому не "плавала" .

  • Баклажани - 2 штуки (середнього розміру)
  • Фарш - 200-230 грам (свинячий і яловичий)
  • Соус томатний - 150-170 мілілітрів
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сир - 130-150 грам (твердих сортів)
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Помідори черрі - 4-5 штук
  • Петрушка - За смаком
запіканка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
запіканка
Баклажани наріжте вздовж, пластинками.
запіканка
Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям або гриль-сковороду.
Обсмажте баклажани з двох сторін, без додавання масла.
запіканка
У сотейник налийте чайну ложку води, викладіть фарш, додайте сіль, перець і обсмажте до зміни кольору.
запіканка
Далі додайте подрібнений часник, томатний соус, зменшіть вогонь, закрийте кришкою і уварюють до зникнення рідини.
запіканка
Готовий соус зніміть з вогню. Якщо необхідно, то досоліть за смаком.
запіканка
Візьміть форму для запікання і викладіть половину обсмажених баклажанів.
запіканка
На баклажани викладіть м'ясний соус, розрівняйте.
Увімкніть духовку на 200 градусів.
запіканка
Викладіть залишки баклажанів.
запіканка
Зверху натріть сир.
запіканка
Розкладіть по смаку розрізані черрі і поставте запіканку в духовку на 15-20 хвилин.
запіканка
Готову запіканку посипте подрібненою петрушкою і відразу ж подавайте до столу.
запіканка
Запіканка "жан-баклажан" готова. Смачного!

Схожі рецепти