Баклажан «Bisták»
(покроковий рецепт з фото)
Баклажани "біштак" - це швидке в приготуванні, просте, економічне, а головне дуже смачна страва.
Хочете дізнатися, як приготувати баклажан біштек? Тоді читайте рецепт. А щоб надати цій закусці незвичайний смак, додайте крем з кунжуту, перемішаний з невеликою кількістю оливкової олії, сіллю, перцем і лимонним соком, і змастіть баклажани, перш ніж викладати помідори і сир.
- Баклажан - 4 штуки
- Помідори - За смаком
- Базилік - За смаком
- Чебрець - За смаком
- Сир "фета" - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Орегано - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
1
Розігрійте духовку до 180 градусів. Баклажани вимийте і розріжте навпіл в довжину, при цьому не обрізайте черешок. Зробіть на м'якоті розрізи гострим ножем в шаховому порядку. Баклажани сіль, поперчіть і змастіть оливковою олією.
2
Викладіть баклажани на деко м'якоттю вгору і випікайте близько години. Поки баклажани готуються, вимийте помідори і наріжте кубиками. Покладіть їх в миску і перемішайте з оливковою олією, сіллю, перцем, орегано і зелень. Розкришіть фету і покладіть туди ж.
3
Викладіть баклажани на блюдо сервіровки, зверху покладіть помідори і сир, потім полийте соусом, які залишилися в мисці з помідорами. Прикрасьте листком базиліка і подавайте.