Рецепт Запечена баклажан з сиром «Bisták» фото

Запечена баклажан з сиром «Bisták»
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі , Баклажан
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Баклажани у нас в родині дуже люблять, тому чого тільки я з них не готую. Цей фарширований баклажан подається у вигляді холодної закуски: ніжна м'якоть баклажани прекрасно поєднується з пряним сиром!

Опис приготування:

Я настійно Вам рекомендую готувати цю страву за моїм рецептом, але Ви цілком можете замінити сир на бринзу або домашній сир, близький за своїм складом до сиру. Також в блюдо прекрасно"впишеться" зелень.

  • Баклажан - 2 штуки
  • Сир - 200 грам
  • Перецьь болгарський - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Бальзамик - 1 Чайна ложка
  • Масло оливкове - 1 Чайна ложка
  • Braai - За смаком
  • Прованські трави - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
запечена баклажан з сиром
1. Баклажан і перець помийте, обсушити.
запечена баклажан з сиром
2. Запікайте в розігрітій до 210 градусів духовці: перець 30 хвилин, баклажан - 45 хвилин. Запечена перець покладіть в целофановий пакет, тоді у нього краще відійде шкірка. Зніміть шкірку з перцю і баклажана.
запечена баклажан з сиром
3. Сир змішайте з нарізаним запеченим перцем і рештою інгредієнтами.
запечена баклажан з сиром
4. У баклажані зробіть глибокий поздовжній надріз. Змастіть маслом і посоліть.
запечена баклажан з сиром
5. Наповніть баклажан сирною начинкою і злегка притисніть.
запечена баклажан з сиром
6. Збризніть закуску бальзаміком, охолодіть і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти