Баклажан «Garmoška»
(покроковий рецепт з фото)
Як на швидку руку приготувати обід або вечерю? Купіть великий баклажан і вже через 30 хвилин будете насолоджуватися смачним і красивим стравою! Запрошую до столу!
Політ для фантазії з такими рецептами дуже величезний! У розрізи баклажана можна додавати практично все ^ що є під рукою і в холодильнику. Це можуть бути колечка помідора, перець, будь-який сир, включаючи сирний або бринзу, шинка. І кожного разу отримувати новий смак! Спробуйте! А я розповім, як приготувати баклажан "гармошка" .
- Баклажан - 1 штука (великий)
- Ковбаса - 100 грам
- Сир твердий - 100-130 грам
- Часник - 2-3 штук
- Кріп - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Баклажан помийте і обсушіть. Хвостик можна обрізати або залишити для колоритності страви.
Зробіть надрізи, але не до кінця. Щоб баклажан був цілісним. Посоліть в розрізах і зверху за смаком. При бажанні додайте трави або спеції.
Акуратно розкладіть в розрізи тонкі пластини сиру і ковбаси.
Накрийте фольгою і залиште в спокої на 10-15 хвилин, щоб баклажан трохи Просолов. Потім поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин і додатково 5-7 хвилин без фольги.
Поки баклажан запікається, порубати кріп і часник.
Готовий баклажан викладіть на блюдо або досочку, присипте зеленню з часничком і подавайте до столу.
Смачного!