Картопля-garmoška з пепероні
(покроковий рецепт з фото)
Картопля-garmoška з пепероні - це оригінальна варіація приготування звичайної картоплі. Здавалося б, звичайна картопля, але немає. Смачна, хрустка, апетитна!
Дуже смачна картопелька! скажу відразу, що пепероні можна замінити беконом, шинкою, привіт. Також до деяких отвори можна вставити скибочки сиру. До речі, експериментуйте! А я поділюся, на мій погляд, ідеальним рецептом приготування картоплі-гармошки.
- Картопля велика - 4 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Сухі спеції - За смаком
- Пепероні - 32 скибочок
- Томатний соус - 1, 5 склянки
- Моцарелла - 115 грам
1. Вимийте картопля, потім за допомогою двох лопаток, а точніше їх ручок затисніть кожен. Гострим ножем зробіть глибокі надрізи, але не дорізати до самого кінця.
2. Викладіть картоплю на деко, застелене пергаментом. В деякі розрізи вставте скибочки пепероні, сіль і poperčite, додайте спеції, полийте олією.
3. Запікайте картопля при 200 градусах близько 45-60 хвилин.
4. Полийте кожну картоплину томатним соусом.
5. Потім посипте картоплю тертим сиром.
6. Поверніть картоплю в духовку ще на 5-7 хвилин, щоб розплавився сир.
7. Готову картоплю прикрасьте зеленню і подавайте до столу через 5 хвилин після запікання.