Картопля запечена «Garmoška»
(покроковий рецепт з фото)
Зробив, в чому перевага цієї страви? Картопля готується в духовці. І якщо до вас прийде багато гостей, можна відразу приготувати багато картоплі. Картопля "гармошка" виглядає дуже святково.
Ця страва - доказ того, що святковим і ефектним може бути не тільки основне блюдо, але і гарнір. Картопля запечена "гармошка", названий так за зовнішню схожість з цим музичним інструментом, можна подавати в якості оригінального і смачного гарніру до практично будь-якого м'ясного або рибного блюда - буде і дуже красиво, святково, і дуже смачно. Особливо на рецепт картоплі-гармошки рекомендую звернути увагу тим, у кого є діти - наприклад, на дитячому дні народження така картопля буде до речі. Втім, і дорослі тріскаються її з великим задоволенням Розповідаю, як приготувати картоплю запечений "гармошка" .
- Kartofelina - 7 штук (велика)
- Вершкове масло - 70 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - 1 Чайна ложка
- Спеції - 1 Чайна ложка
Картопля ретельно миємо щіткою. Якщо картопля молода - його можна не чистити, т.К. Шкірка дуже тонка.
Беремо найгостріший ніж і надрезаем картопля на скибочки товщиною 2-3 мм. Однак надрезаем не до кінця, інакше картоплина розвалиться Приблизно 1-2 см потрібно залишити.
Виходять ось такі акуратно надрізати картоплини.
Розтоплюємо вершкове масло (можна на водяній бані, можна в мікрохвильовці).
Вмочаємо пензлик в розтоплене вершкове масло, змащуємо дно форми для запікання.
У час, що залишився вершкове масло додаємо сіль, перець і спеції. Гарненько перемішуємо.
Тепер запасіться терпінням. Потрібно взяти кожну картоплину і змастити кожен надріз розтопленим вершковим маслом. Що, це довго, але це необхідно. Ми заради експерименту пару картоплин просто обваляти в вершковому маслі і запекли - вийшли не такими смачними, як ті картоплини, які ми ретельно змащували в надрізах.
Викладаємо змащені картоплини в форму для запікання, зверху ще раз посипаємо сіллю - і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів, рівно на 1 час.
Подаємо в гарячому вигляді як гарнір. Смачного!