Хліб «Garmoška» з горіховою начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний, ефектний і дуже смачний італійський хліб у вигляді "гармошки" можна приготувати з різною начинкою між шарами. На цей раз я взяла горішки волоські, фондюк і кірка. Смачного!
Ще два переваги цього смачного десертного хліба: його просто формувати і дуже зручно розламувати на скибочки. Отже, дивіться рецепт, як приготувати хліб "гармошка" з горіховою начинкою. Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 400 грам
- Дріжджі - 10 грам (свіжі)
- Молоко - 100 мілілітрів (тепле)
- Цукор - 100 грам(50 г - в тісто; 50 г - в начинку)
- Вершкове масло - 100 грам (розтоплене)
- Яйце - 2 штуки
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Funduk - 70 грам
- Горіхи волоські - 70 грам
- Вершкове масло - 70 грам (розм'якшене)
Дріжджі і 1 ст. L. Цукру розведіть в теплому молоці, поставте в тепле місце на 15 хвилин до появи пінної шапочки. Вершкове масло розтопіть. Борошно просійте в глибоку миску, додайте цукор, що залишився.
Поки тісто підходить, приготуйте начинку. Горіхи трохи прожарити на сухій сковороді і очистіть від лушпиння.
Через годину тісто добре підійшло і збільшилася в два рази.
Розріжте тісто на 6 рівних смужок, потім на рівні квадратики.
Поставте пиріг пекти в розігріту духовку на 40-45 хвилин. Потім остудіть пиріг трохи в формі, потім - на решітці.