Млинцевий торт з бананом і горіховою глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Млинцевий торт - чи не найулюбленіший десерт в нашій родині. На цей раз приготував млинцевий торт з бананом і горіховою глазур'ю - вийшло навіть смачніше, чим звичайно.
Млинцевий торт з бананом і горіховою глазур'ю - дуже солодкий і смачний десерт до чаю або кави. Готується він не дуже просто, але результат того вартий - свіженький млинцевий торт набагато смачніше будь-якого покупного ласощі. Мені подобається, що його багато не з'їсти, тому одним таким тортиком можна нагодувати цілу компанію. Хай щастить!
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Банан - 1 штука
- Молоко - 235 мілілітрів
- Борошно - 95 грам
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Ванілін, мускатний горіх, обкладинка, гвоздика - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Вершковий сир - 225 грам
- Йогурт - 350 грам
- Жирні вершки - 120 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
Банан чистимо і нарізаємо на невеликі шматочки.
За допомогою блендера до однорідності доводимо: банан, 4 ст.Л. Вершкового масла, 235 мл молока, 95 г борошна, 4 яйця, цукор і, за смаком, ванілін, мускатний горіх, корицю і гвоздику.
Отриманого тесту для млинців даємо трохи постояти, після чого обсмажуємо млинці на сковорідці з двох сторін звичним шляхом до утворення золотистої скоринки.
Готуємо начинку: збиваємо до легкості наш вершковий сир, потім додаємо йогурт, пару столових ложок цукру і ванілін. Збиваємо до однорідності.
Формуємо торт: кладемо готовий млинчик, намазуємо начинку, кладемо наверх ще один млинець, і так далі. Що залишився крем намазуємо поверх всього торта.
Готуємо глазур. Жирні вершки змішуємо з цукром (краще з коричневим) і невеликою кількістю вершкового масла, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь, варимо ще 10 хвилин.
У вийшла глазур додаємо нарубані волоські горіхи, ванілін і сіль. Цією глазур'ю зверху щедро поливаємо торт. Готово!