Рецепт Млинцевий торт з бананом і горіховою глазур'ю фото

Млинцевий торт з бананом і горіховою глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Молоко
Рецепти без шкоди
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, На сніданок, Масляна
Випічка, Торти, Млинцевий торт

Млинцевий торт - чи не найулюбленіший десерт в нашій родині. На цей раз приготував млинцевий торт з бананом і горіховою глазур'ю - вийшло навіть смачніше, чим звичайно.

Млинцевий торт з бананом і горіховою глазур'ю - дуже солодкий і смачний десерт до чаю або кави. Готується він не дуже просто, але результат того вартий - свіженький млинцевий торт набагато смачніше будь-якого покупного ласощі. Мені подобається, що його багато не з'їсти, тому одним таким тортиком можна нагодувати цілу компанію. Хай щастить!

  • Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
  • Банан - 1 штука
  • Молоко - 235 мілілітрів
  • Борошно - 95 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Цукор - 6 Ст. Ложок
  • Ванілін, мускатний горіх, обкладинка, гвоздика - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
  • Вершковий сир - 225 грам
  • Йогурт - 350 грам
  • Жирні вершки - 120 грам
  • Грецькі горіхи - 50 грам
млинцевий торт з бананом і горіховою глазур'ю - фото крок 1
Банан чистимо і нарізаємо на невеликі шматочки.
млинцевий торт з бананом і горіховою глазур'ю - фото крок 2
За допомогою блендера до однорідності доводимо: банан, 4 ст.Л. Вершкового масла, 235 мл молока, 95 г борошна, 4 яйця, цукор і, за смаком, ванілін, мускатний горіх, корицю і гвоздику.
млинцевий торт з бананом і горіховою глазур'ю - фото крок 3
Отриманого тесту для млинців даємо трохи постояти, після чого обсмажуємо млинці на сковорідці з двох сторін звичним шляхом до утворення золотистої скоринки.
млинцевий торт з бананом і горіховою глазур'ю - фото крок 4
Готуємо начинку: збиваємо до легкості наш вершковий сир, потім додаємо йогурт, пару столових ложок цукру і ванілін. Збиваємо до однорідності.
млинцевий торт з бананом і горіховою глазур'ю - фото крок 5
Формуємо торт: кладемо готовий млинчик, намазуємо начинку, кладемо наверх ще один млинець, і так далі. Що залишився крем намазуємо поверх всього торта.
млинцевий торт з бананом і горіховою глазур'ю - фото крок 6
Готуємо глазур. Жирні вершки змішуємо з цукром (краще з коричневим) і невеликою кількістю вершкового масла, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь, варимо ще 10 хвилин.
млинцевий торт з бананом і горіховою глазур'ю - фото крок 7
У вийшла глазур додаємо нарубані волоські горіхи, ванілін і сіль. Цією глазур'ю зверху щедро поливаємо торт. Готово!

Схожі рецепти