Пиріг з горіховою заливкою
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите експериментувати на кухні з випічкою? Новий цікавий варіант якраз хочу запропонувати вам на замітку. Насичена ароматна начинка з алкоголем і Пеканов - чудова ідея для різноманітності.
Покажу докладну інструкцію, як приготувати пиріг з горіховою заливкою. Якщо десерт призначений тільки для дорослих, рекомендую обов'язково додати пару ложок улюбленого алкоголю, буде дуже здорово. Тісто можна зробити і з вечора, залишивши його на ніч в холодильнику, щоб воно "відпочило" . Перед подачею за бажанням можна доповнити пиріг збитими вершками або кулькою морозива.
- Борошно - 1.5 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Вода крижана - 4 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки (холодну)
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок (начинка)
- Коричневий цукор - 3/4 склянки (начинка)
- Кукурудзяний сироп - 2/3 склянки (начинка)
- Яйце - 3 штуки (начинка)
- Бурбон - 2-4 Ст. Ложок (начинка)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка (начинка)
- Пекан - 2.5 склянки (начинка)
- Сіль - 1 щіпка (начинка)
1. Тісто зручно робити за допомогою техніки. У чашу всипте просіяне борошно, сіль і розпушувач.
2. Додайте нарізане шматочками холодне вершкове масло.
3. Подрібніть в крихту, додайте крижану воду і рослинне масло.
4. Скачайте тісто в кульку і приберіть на півгодинки в холодильник.
5. Після розкачайте тонко.
6. Викладіть у форму, obrezhyte кінець.
7. Застелите листом пергамента, зверху всипте горох або квасоля. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 20.
8. Для приготування начинки розтопіть вершкове масло і млоїте 3-5 хвилин, поки воно не стане коричневим. Остудіть трохи, вилийте в глибоку миску. Додайте сироп, цукор.
9. Vbeyte яйця, влийте ванільний екстракт і бурбон. Додайте щіпку солі і все перемішайте до однорідності.
10. Викладіть в заливку горіхи, акуратно перелийте на корж. Надішліть його назад в духовку і запікайте 50-55 хвилин.
11. Апетитний пиріг з горіховою заливкою готовий. Остудіть його трохи і подавайте до столу.
Смачного!
Смачного!