Яблучний пиріг з цукрово-горіховою глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Пироги - один з найпростіших в приготуванні видів випічки, тому розповім, як приготувати яблучний пиріг з цукрово-горіховою глазур'ю. У цьому пирозі поєднуються соковиті яблука і хрустка скоринка.
Пироги з фруктами - відмінний варіант частування до чаювання, але також вони добре підходять і для святкового столу. Такий пиріг з яблуками виглядає приголомшливо завдяки горіхово-цукрової глазурі, з нею також створюється хрустка скоринка. Яблука під час приготування стають м'якими і соковитими, створюючи приємний контраст із золотою скоринкою пирога. Такий пиріг можна приготувати не тільки з яблуками, але з grushami, щільними сливами або персиками.
- Борошно - 180 грам
- Цукор - 250 грам(200 г в тісто, 50 г в глазур)
- Яблука очищені - 500-600 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Горіхи - 50 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Рафінована олія - 200 мілілітрів
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
1. Яйця з цукром збийте з допомогою міксера в пишну масу. Додайте рафінована рослинна олія і ще раз збийте. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем і в три прийоми додайте до яєчної суміші.
2. За допомогою лопатки перемішайте тісто. Яблука очистіть і наріжте невеликими шматочками. Змішайте їх з корицею і викладіть у форму, попередньо застелену пергаментним папером і зі змазаними вершковим маслом бортиками.
3. Потім рівним шаром вилийте тісто на яблука. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин.
4. Вершкове масло розтопіть на невеликому вогні, додайте цукор і горіхи, добре перемішайте. Гарячий пиріг покрийте гарячою глазур'ю і відправте в ще гарячу духовку (але вимкніть її) з 30 хвилин.
5. Готовому пирогу дайте охолонути. Смачного!