Рецепт Яблучний пиріг з цукрово-горіховою глазур'ю фото

Яблучний пиріг з цукрово-горіховою глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Борошно , Фрукти , Яблука , Яйця , Горіхи
ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Полудень , День народження
Випічка , Солодке , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пироги - один з найпростіших в приготуванні видів випічки, тому розповім, як приготувати яблучний пиріг з цукрово-горіховою глазур'ю. У цьому пирозі поєднуються соковиті яблука і хрустка скоринка.

Опис приготування:

Пироги з фруктами - відмінний варіант частування до чаювання, але також вони добре підходять і для святкового столу. Такий пиріг з яблуками виглядає приголомшливо завдяки горіхово-цукрової глазурі, з нею також створюється хрустка скоринка. Яблука під час приготування стають м'якими і соковитими, створюючи приємний контраст із золотою скоринкою пирога. Такий пиріг можна приготувати не тільки з яблуками, але з grushami, щільними сливами або персиками.

  • Борошно - 180 грам
  • Цукор - 250 грам(200 г в тісто, 50 г в глазур)
  • Яблука очищені - 500-600 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Горіхи - 50 грам
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Рафінована олія - 200 мілілітрів
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Кориця мелена - 1 Чайна ложка
яблучний пиріг з цукрово-горіховою глазур'ю - фото крок 1
1. Яйця з цукром збийте з допомогою міксера в пишну масу. Додайте рафінована рослинна олія і ще раз збийте. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем і в три прийоми додайте до яєчної суміші.
яблучний пиріг з цукрово-горіховою глазур'ю - фото крок 2
2. За допомогою лопатки перемішайте тісто. Яблука очистіть і наріжте невеликими шматочками. Змішайте їх з корицею і викладіть у форму, попередньо застелену пергаментним папером і зі змазаними вершковим маслом бортиками.
яблучний пиріг з цукрово-горіховою глазур'ю - фото крок 3
3. Потім рівним шаром вилийте тісто на яблука. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин.
яблучний пиріг з цукрово-горіховою глазур'ю - фото крок 4
4. Вершкове масло розтопіть на невеликому вогні, додайте цукор і горіхи, добре перемішайте. Гарячий пиріг покрийте гарячою глазур'ю і відправте в ще гарячу духовку (але вимкніть її) з 30 хвилин.
яблучний пиріг з цукрово-горіховою глазур'ю - фото крок 5
5. Готовому пирогу дайте охолонути. Смачного!

Схожі рецепти