Рецепт Печиво з горіховою начинкою фото

Печиво з горіховою начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це відмінне печиво, яке можна приготувати відразу у великих кількостях. Воно прекрасно зберігається в скляних банках. Його можна приготувати заздалегідь перед будь-яким святом. Спробуйте!

Опис приготування:

Печиво дуже смачне і розсипчасте! Прекрасно можна подати його для завершення святкової трапези. Дуже смачно не тільки з чаєм, але і з молоком або компотом. Пригощайтеся і ви!

  • Борошно - 300 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Яйце - 1 штук
  • Сіль - 1 Щепоток
  • Сода - 1 Щепоток
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цедра апельсина - 1 чайних ложок
  • Чорнослив - 100 грам
  • Грецькі горіхи - 100 грам
  • Апельсиновий сік - 3 Ст. Ложки
  • Прянощі - 1 Щепоток (для пряників)
  • Жовток яєчний - 1 штук
  • Вода - 1 Ст. Ложок
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложок
  • Мигдаль - 30 грам
печиво з горіховою начинкою - фото крок 1
Збийте м'яке масло з цукром. Додайте до нього яйце.
печиво з горіховою начинкою - фото крок 2
Додайте сіль, соду, цедру апельсина і борошно. Замісити м'яке пластичне тісто, щоб воно не прилипало до рук. Дайте тесту полежати в холодильнику хвилин 30.
печиво з горіховою начинкою - фото крок 3
Для начинки подрібніть волоські горіхи і курагу. Додайте трохи апельсинового соку і прянощів.
печиво з горіховою начинкою - фото крок 4
Тісто розкачати і виріжте гуртки.
печиво з горіховою начинкою - фото крок 5
Викладіть трохи начинки і защипніть краю в трикутники, залишаючи відкритою центр. Змастіть печиво жовтком і додайте в центр по 1 штучці мигдалю. Поставте печиво в духовку, розігріту до 200 градусів, з 15-20 хвилин.
печиво з горіховою начинкою - фото крок 6
Готове печиво посипте цукровою пудрою і угощайтесь.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти