Печиво з горіховою начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Це відмінне печиво, яке можна приготувати відразу у великих кількостях. Воно прекрасно зберігається в скляних банках. Його можна приготувати заздалегідь перед будь-яким святом. Спробуйте!
Печиво дуже смачне і розсипчасте! Прекрасно можна подати його для завершення святкової трапези. Дуже смачно не тільки з чаєм, але і з молоком або компотом. Пригощайтеся і ви!
- Борошно - 300 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйце - 1 штук
- Сіль - 1 Щепоток
- Сода - 1 Щепоток
- Вершкове масло - 200 грам
- Цедра апельсина - 1 чайних ложок
- Чорнослив - 100 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Апельсиновий сік - 3 Ст. Ложки
- Прянощі - 1 Щепоток (для пряників)
- Жовток яєчний - 1 штук
- Вода - 1 Ст. Ложок
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложок
- Мигдаль - 30 грам
Збийте м'яке масло з цукром. Додайте до нього яйце.
Додайте сіль, соду, цедру апельсина і борошно. Замісити м'яке пластичне тісто, щоб воно не прилипало до рук. Дайте тесту полежати в холодильнику хвилин 30.
Для начинки подрібніть волоські горіхи і курагу. Додайте трохи апельсинового соку і прянощів.
Тісто розкачати і виріжте гуртки.
Викладіть трохи начинки і защипніть краю в трикутники, залишаючи відкритою центр. Змастіть печиво жовтком і додайте в центр по 1 штучці мигдалю. Поставте печиво в духовку, розігріту до 200 градусів, з 15-20 хвилин.
Готове печиво посипте цукровою пудрою і угощайтесь.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!