Пепероні більше Сицилійський
(покроковий рецепт з фото)
Як багато страв з перцю в головній ролі ви можете назвати? Ось це блюдо італійської кухні відноситься до одного з таких. Розповім про простому рецепті, як приготувати пеперонату по-сицилійський.
Блюдо складається з перців, до яких додають часник, цибуля, томати, зелень. Всі інгредієнти нарізають шматочками і тушкують в каструлі на слабкому вогні. Пеперонату можна їсти так, використовувати для соусу, подавати до м'яса або з білими грінками. Можна використовувати перці одного кольору або різнокольорові.
- Оливкова олія - 3/4 склянки
- Часник - 6 зубчиків
- Цибуля - 2 штуки
- Перець - 1, 8-2 кілограма
- Томатне пюре - 1 Склянка
- Базилік - 2 штуки (або орегано )
- Сіль - За смаком
- Оцет - 1 Ст. Ложка
1. Вимийте всі перці, очистіть часник і цибулю від лушпиння, наріжте часник пластинками, а цибуля - півкільцями, вимийте зелень.
2. Перці розріжте навпіл, видаліть насіння і перетинки, потім наріжте їх невеликими скибочками.
3. У каструлі або в казанку розігрійте 0, 5 склянки оливкової олії, викладіть часник, готуйте 3-4 хвилини.
4. Додайте в каструлю до часнику цибуля, перемішайте, обсмажуйте його пару хвилин.
5. Викладіть в каструлю все перці, акуратно перемішайте.
6. Готуйте на слабкому вогні близько 20 хвилин, до м'якості перців.
7. Влийте томатне пюре, викладіть листочки свіжого базиліка або орегано.
8. Доведіть вміст до кипіння, потім зменшіть вогонь.
9. Варіть перці, помішуючи, близько 1 годину. Змішайте оливкове масло, сіль і оцет, влийте в каструлю. Видаліть зелень і відразу подавайте блюдо або залиште його для охолодження.