Капо більше Сицилійський
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт традиційного сицилійського страви. Капоната - овочеве рагу на основі баклажанів. Є його можна гарячим, як гарнір, або в холодному вигляді, як закуску.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати капонату по-сицилійський. Всі овочі необхідно нарізати великими кубиками, потім обсмажувати по черзі кілька хвилин. В кінці влийте воду і трохи тушкуйте. За бажанням можна додати каперси. Блюдо виходить яскравим, соковитим і дуже смачним. Беріть на замітку!
- Морква - 1 штука
- Печериці - 120 грам
- Баклажан - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Помідори - 1-2 штук
- Оливки - 100-120 грам
- Петрушка - 1/3 пучка
- Чебрець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Перець чилі мелений - За смаком
- Вода - 150 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Розігрійте масло в сковороді. Додайте моркву порізану великими кубиками. Обсмажте 1-2 хвилини, потім додайте шампіньйони скибочками. Перемішайте, продовжуйте смажити на середньому вогні.
Слідом відправте в сковороду баклажан, а потім кабачок.
Додайте цибулю і часник пропущений через прес. Через 1-2 хвилини додайте червоний болгарський перець і помідор.
Додати сіль, поперчіть і додайте мелений перець чилі. Влийте в сковороду воду. Додайте дрібно посічену петрушку, оливки і чебрець. Гасіть овочі 10 хвилин до готовності.
Capo більш Сицилійський готовий, смачного!