Рецепт Запіканка з фаршем під соусом бешамель фото

Запіканка з фаршем під соусом бешамель
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Випічка , Гарячі страви , Соуси , Соус Бешамель
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Хочу розповісти вам, як приготувати запіканку з фаршем під соусом бешамель і макаронами. Блюдо виходить дуже ситне, смачне і неймовірно апетитне.

Опис приготування:

Рецепт приготування запіканки з фаршем під соусом бешамель досить простий, хоч і передбачає кілька процесів одночасно. Таке смачне повноцінне блюдо стане відмінним варіантом обіду або вечері для всієї родини.

1. Очистіть цибулину, наріжте дуже дрібними кубиками.

2. На сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю до прозорості.

3. М'ясо (в даному випадку яловичина, але можете взяти і нежирну свинину) вимийте, обсушити і пропустіть через м'ясорубку.

4. Викладіть на сковороду і обсмажте, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудки.

5. Паралельно доведіть до кипіння в каструлі воду, підсолити і Відведіть туди макарони. Варіть на 1-2 хвилини менше, ніж рекомендується на упаковці.

6. Готові макарони відкиньте на друшляк.

7. Злегка обсмажений фарш посоліть, доповніть за смаком спеціями і томатним соусом. Накрийте кришкою і залиште гаситься на 15-20 хвилин на середньому вогні.

8. Тепер можна приступати до соусу. У сотейнику розтопіть вершкове масло.

9. Додайте невеликими порціями борошно, постійно помішуючи.

10. Поступово вливайте тонкою цівкою молоко.

11. Су сіль, поперчіть, обов'язково додайте мускатний горіх. Проваріть трохи на середньому вогні, не забуваючи помішувати.

12. Натріть сир.

13. Жароміцних форму трохи змастіть маслом.

14. Викладіть половину (або третину при бажанні) макаронів, присипавши жменею сиру.

15. Потім фарш і знову повторіть перший шар.

16. Соусом рясно полийте зверху і засипте сиром, що залишився.

17. Ось тепер запіканка з фаршем під соусом бешамель в домашніх умовах може відправлятися в духовку хвилин на 35.


  • М'ясо - 500-600 грам
  • Макарони - 400 грам
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Часник - 1-4 зубчиків
  • Томатний соус - 3 Ст. Ложки
  • Сир - 250-300 грам
  • Молоко - 1 літр
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 4-5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 За смаком
  • Перець - 1 За смаком
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Рецепт приготування запіканки з фаршем під соусом бешамель досить простий, хоч і передбачає кілька процесів одночасно. Таке смачне повноцінне блюдо стане відмінним варіантом обіду або вечері для всієї родини.

1. Очистіть цибулину, наріжте дуже дрібними кубиками.

2. На сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю до прозорості.

3. М'ясо (в даному випадку яловичина, але можете взяти і нежирну свинину) вимийте, обсушити і пропустіть через м'ясорубку.

4. Викладіть на сковороду і обсмажте, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудки.

5. Паралельно доведіть до кипіння в каструлі воду, підсолити і Відведіть туди макарони. Варіть на 1-2 хвилини менше, ніж рекомендується на упаковці.

6. Готові макарони відкиньте на друшляк.

7. Злегка обсмажений фарш посоліть, доповніть за смаком спеціями і томатним соусом. Накрийте кришкою і залиште гаситься на 15-20 хвилин на середньому вогні.

8. Тепер можна приступати до соусу. У сотейнику розтопіть вершкове масло.

9. Додайте невеликими порціями борошно, постійно помішуючи.

10. Поступово вливайте тонкою цівкою молоко.

11. Су сіль, поперчіть, обов'язково додайте мускатний горіх. Проваріть трохи на середньому вогні, не забуваючи помішувати.

12. Натріть сир.

13. Жароміцних форму трохи змастіть маслом.

14. Викладіть половину (або третину при бажанні) макаронів, присипавши жменею сиру.

15. Потім фарш і знову повторіть перший шар.

16. Соусом рясно полийте зверху і засипте сиром, що залишився.

17. Ось тепер запіканка з фаршем під соусом бешамель в домашніх умовах може відправлятися в духовку хвилин на 35.

Схожі рецепти