Рецепт Запіканка під соусом бешамель фото

Запіканка під соусом бешамель
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Птах , Вершки , Курка , Куряче філе , Гриби , Печериці
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Гарячі страви , Соуси , Соус Бешамель
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Від запіканки під соусом бешамель ви отримаєте справжнє задоволення. Ніжне куряче філе, томати, печериці, пікантний соус і плавлений сир - невід'ємні частини моєї запіканки. Рекомендую!

Опис приготування:

Перед вами - простий рецепт приготування запіканки під соусом бешамель. Насамперед потрібно відварити до готовності макарони і окремо куряче філе. На рослинному маслі обсмажуємо печериці. На окремій сковороді приготуємо соус бешамель, використавши для приготування вершкове масло, борошно і вершки. На дно форми для запікання кладемо зварені макарони, потім шматочки курки. Викладаємо смажені печериці та заливаємо їх соусом. На соус кладемо кружальця помідорів і присипаємо все тертим сиром. Запікаємо страву в духовці до готовності приблизно 25 хвилин. Хай щастить!

  • Куряче філе - 300 грам
  • Печериці - 300 грам
  • Помідор - 1 штука
  • Сир твердий - 100 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Макарони - 200 грам
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Вершки - 300 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком
запіканка під соусом бешамель - фото крок 1
У киплячій, підсоленій воді відваріть до готовності макарони. В окремій каструлі варимо промите куряче філе (в киплячій воді 20 хвилин).
запіканка під соусом бешамель - фото крок 2
Печериці промийте і наріжте тонкими пластинками.
запіканка під соусом бешамель - фото крок 3
Розігрійте рослинне масло в сковороді і обсмажте на повільному вогні печериці приблизно 10-15 хвилин. Тим часом приготуємо соус. В окремій сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте на ньому борошно, потім влийте вершки, інтенсивно перемішайте і проваріть зовсім небагато.
запіканка під соусом бешамель - фото крок 4
Форму для запікання змащуємо маслом. Викладаємо зварені макарони.
запіканка під соусом бешамель - фото крок 5
Тепер кладемо зварене куряче філе, яке потрібно порізати невеликими шматочками.
запіканка під соусом бешамель - фото крок 6
Викладаємо печериці та заливаємо їх соусом бешамель.
запіканка під соусом бешамель - фото крок 7
Кладемо кружечки помідорів.
запіканка під соусом бешамель - фото крок 8
Присипаємо блюдо тертим сиром і запікаємо в духовці 20-25 хвилин, температура 180 градусів. Смачного!

Схожі рецепти