Запіканка під соусом бешамель
(покроковий рецепт з фото)
Від запіканки під соусом бешамель ви отримаєте справжнє задоволення. Ніжне куряче філе, томати, печериці, пікантний соус і плавлений сир - невід'ємні частини моєї запіканки. Рекомендую!
Перед вами - простий рецепт приготування запіканки під соусом бешамель. Насамперед потрібно відварити до готовності макарони і окремо куряче філе. На рослинному маслі обсмажуємо печериці. На окремій сковороді приготуємо соус бешамель, використавши для приготування вершкове масло, борошно і вершки. На дно форми для запікання кладемо зварені макарони, потім шматочки курки. Викладаємо смажені печериці та заливаємо їх соусом. На соус кладемо кружальця помідорів і присипаємо все тертим сиром. Запікаємо страву в духовці до готовності приблизно 25 хвилин. Хай щастить!
- Куряче філе - 300 грам
- Печериці - 300 грам
- Помідор - 1 штука
- Сир твердий - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Макарони - 200 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Вершки - 300 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
У киплячій, підсоленій воді відваріть до готовності макарони. В окремій каструлі варимо промите куряче філе (в киплячій воді 20 хвилин).
Печериці промийте і наріжте тонкими пластинками.
Розігрійте рослинне масло в сковороді і обсмажте на повільному вогні печериці приблизно 10-15 хвилин. Тим часом приготуємо соус. В окремій сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте на ньому борошно, потім влийте вершки, інтенсивно перемішайте і проваріть зовсім небагато.
Форму для запікання змащуємо маслом. Викладаємо зварені макарони.
Тепер кладемо зварене куряче філе, яке потрібно порізати невеликими шматочками.
Викладаємо печериці та заливаємо їх соусом бешамель.
Кладемо кружечки помідорів.
Присипаємо блюдо тертим сиром і запікаємо в духовці 20-25 хвилин, температура 180 градусів. Смачного!