Запеченкі з пасти
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати близьких цікавим і смачною вечерею? Тоді мій рецепт допоможе вам. Усередині запеченок з пасти є шматочки бекону, сир, а зверху скоринка з сухариків.
Перед випічкою змастіть лист пергаменту рослинним маслом, тоді запеченкі легко знімуться з допомогою лопатки. Бекон підійде як варено-копчений, так і просто копчений, можна навіть частина бекону замінити на шинку, буде не менш смачно і ароматно. Пробуйте мої запеченкі з пасти!
- Спагеті - 250 грам
- Яйце - 2 штуки
- Бекон - 60-70 грам
- Сир - 120-150 грам
- Часник - 1 зубчик
- Вершки - 5 Ст. Ложок
- Панірувальні сухарі - 4 Ст. Ложки
- Зелень (петрушка) - За смаком
Підготуйте продукти. Воду для варіння спагетті доведіть до кипіння, приправити сіллю.
Поки закипає вода поріжте бекон тонкою соломкою або кубиками, сир натріть на тертці, порубати дрібно зелень.
Відваріть пасту 6-7 хвилин, відкиньте на друшляк.
Додайте вершки, сирі яйця, бекон, зелень, половину сиру.
Гарненько перемішайте, потримайте сотейник на паровій бані, щоб сир трохи розплавився.
За допомогою вилки і ложки скрутіть такі трояндочки як на фото, відразу викладайте їх на лист пергаменту. У мене вийшло 12 штук.
Посипте їх сухариками панірувальними.
Зверху посипте тертим сиром. Надішліть в духовку на 12-15 хвилин, температура 200 градусів.
Готові запеченкі дістаньте з духовки, посипте різаної зеленню і подайте до столу. Приємного!