Аджика з томатної пасти
(покроковий рецепт з фото)
Аджика з томатної пасти виходить просто чудовою. Цей інгредієнт робить процес приготування більш простим, не таким важким. Якщо в аджику додати трохи слив, то її смак перетвориться.
Якщо вам цікаво, як приготувати аджику з томатної пасти, то цей рецепт повідає вам, як це зробити найкращим чином. Ви можете зберігати готову аджику в холодильнику, а можете закатати її в стерилізовані банки. Тоді ви зможете насолоджуватися ці соусом протягом усього року.
- Слива - 1 кілограм
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Часник - 1 штука
- Перець червоний - 3 штуки(jguchii)
- Цукор - й Склянок
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 500 мілілітрів
- Оцет - 1 Чайна ложка
Болгарський перець (можна використовувати плоди різних кольорів) вимийте і очистіть від насіння, розрізавши кожен перчик на кілька частин. Прокрутіть перець через м'ясорубку. Також можна використовувати для подрібнення блендер.
Зливи вимийте, кожен плід розламати на дві частини. Видаліть у слив кісточки. Краще, якщо ви будете використовувати недозрілі плоди і ні в якому разі не перезрілі, м'які. Подрібніть сливи тим же шляхом, що і болгарський перець.
Часничок очистіть від лушпиння. Гострий перчик вимийте і висушіть. Перекрутіть інгредієнти в м'ясорубці або подрібнити їх гострим ножем. Якщо хочете, щоб аджика вийшла більш гострою, щось не очищайте пекучий перець від насіння. Додайте підготовлені інгредієнти разом з томатною пастою до подрібненим слив і перцю.
Перекладіть всі інгредієнти в каструльку відповідного розміру, поставте її на плиту. Додайте в каструлю цукор і сіль, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть з закритою кришкою близько півгодини. У самому кінці приготування додайте оцет і все ретельно перемішайте.