Домашній кетчуп з томатної пасти
(покроковий рецепт з фото)
Замість покупного кетчупу краще використовуйте домашній, який зробити дуже просто і легко. Вам знадобиться звичайна томатна паста. Розповідаю, як приготувати домашній кетчуп з томатної пасти.
Ви можете приготувати велику порцію соусу, якого вистачить для великої компанії. Соус можна використовувати для піци, м'яса, бутербродів. Ви можете додати до нього зелень, наприклад, кріп або петрушку. Можете зробити гострий або ніжний соус. Зберігайте його в холодильнику, в банку з герметичною кришкою.
- Томатна паста - 400 грам
- Кленовий сироп - 1/3 склянки
- Яблучний оцет - 1/3 склянки
- Цибулевий порошок - 2 Ст. Ложки
- Морська сіль - 1 Чайна ложка
1
У сотейник викладіть томатну пасту, додайте кленовий сироп, яблучний оцет, цибульний порошок і сіль, перемішайте все міксером.
2
Надішліть сотейник на вогонь і доведіть його вміст до кипіння, варіть на слабкому вогні до утворення густої маси (регулюйте її консистенцію самостійно).
3
Перелийте соус в банку і остудіть, а потім вже помістіть його в холодильник на зберігання.