Кетчуп з томатної пасти
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не хочете купувати готовий кетчуп, можете приготувати його самостійно в домашніх умовах з звичайнісінької томатної пасти. Вийде корисний і смачний соус, не гірше магазинного.
Якщо вам цікаво, як приготувати кетчуп з томатної пасти, обов'язково прочитайте цей рецепт. Це просто відмінний варіант соусу до будь-яких м'ясних страв! Добре він поєднується з кашами, пастою і картоплею.
- Томатна паста - 100 грам
- Суміш сушених трав, лавровий лист, часник, чорний перець - За смаком
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Гірчичний - 1/2 чайних ложки
- Часник - 1 зубчик
- Окріп - 50 мілілітрів
Кетчуп з томатної пасти виходить дуже ароматним і корисним. Ви знаєте, які саме інгредієнти в нього входять, тому зможете давати його дітям, не побоюючись, що він зашкодить їхньому здоров'ю.
Візьміть невелику скляну ємність, наприклад - стакан або піалку. У неї помістіть томатну пасту. Вона повинна бути без добавок. Туди ж всипте цукор, сіль, додайте гірчицю.
В окремому посуді (наприклад - в емальованих маленькій каструльці) приготуйте настій з трав. Для цього всі спеції ретельно подрібніть товкачем, часник пропустіть через прес. Покладіть всі інгредієнти в каструльку, залийте окропом. Накрийте кришкою і дайте постояти п'ять хвилин.
Коли настоянка охолоне, процідіть її через дрібне сито або марлю. Додайте рідина в томатну пасту, перемішайте все до однорідної консистенції. Готовий соус зберігайте в холодильнику.