Запечені суші
(покроковий рецепт з фото)
Ці суші дуже швидко і легко готуються. Хрустка скоринка надає особливий шарм традиційним суші, що робить блюдо відповідним для будь-якого випадку.
Японців часто величають нацією довгожителів, а японську кухню - найздоровішої в світі. До вашої уваги - рецепт приготованих у фритюрі суші з хрусткою скоринкою і начинкою з ікри, спаржі і лосося.
- Рис для суші - 150 грам
- Лист норі - 1 штука
- Sparzha - 5 штук
- Червона ікра лососева - 2 Ст. Ложки (можна замінити іншою)
- Філе лосося - 100 грам (можна замінити будь-якими морепродуктами)
- Панько - 5 Ст. Ложок (японську панірувальну суміш можна замінити звичайними панірувальними сухарями)
- Яйце - 1 штука
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вода - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
Починаємо готувати суші з рису. Добре промиваємо і замочуємо на 20 хвилин в холодній воді. Потім в каструлю наливаємо воду, насипаємо рис, доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні протягом 20 хвилин. Зливаємо залишки води і залишаємо охолоджуватися.
Коли рис повністю охолонув, беремо килимок для згортання ролів. На килимок кладемо харчову плівку, затем кладём лист нори, розкладаємо руками тонким шаром рис, не сильно натискаючи. Обережно перевертаємо лист норі з рисом.
По всій ширині листа норі расскладиваем начинку, залишаючи близько 1 см від краю. Розподіляємо спаржу, наверх кладемо ікру і філе лосося.
Тепер звертаємо ролл. Починаючи з краю бамбукового килимка, поступово згортати суші з начинкою. Натискати пальцями легко, щоб продукти щільно прилягали один до одного.
В одну тарілку насипаємо панірувальні сухарі, в іншу тісто Темпур (для тесту необдходімо перемішати яйце, крохмаль, борошно, воду, сіль, перець і розпушувач). Щоб скріпити рол тестом, обережно вмочити кінці, а потім порожниною покрити тестом. Швидко перенести рол до тарілки з панірувальними сухарями і обваляти в них, щоб рол був покритий рівномірно з усіх боків. Обережно покласти рол в розігріту фритюрницю і залишити на 5 хвилин до утворення коричневої скоринки. Потім витягнути рол і покласти на серветку, щоб позбутися від надлишків жиру. Дати охолонути протягом 10 хвилин.
Щоб при нарізці суші не прилипали, необхідно ніж змочити холодною водою. Нарізати суші товщиною 1, 5 см.
Подавати запечені суші до столу можна також, як і будь-які інші суші - з маринованим імбиром, васабі і соєвим соусом.