Японський рис з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і легке в приготуванні блюдо країни Висхідного Сонця. Продукти для страви цілком доступні і не так вже й дороги.
Останнім часом страви китайської та японської кухні стали дуже популярними. Пропоную вам простий рецепт японського блюда. Японський рис з куркою, або оакодон, в домашніх умовах приготувати дуже легко. Продукти все нам знайомі, а зіпсувати це блюдо досить складно. Сподіваюся, що рецепт японського рису з куркою з фото допоможе вам в приготуванні смачного обіду або вечері. Готуйте і насолоджуйтеся.
- Куряча грудка - 300-400 грам
- Мал - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Яйця - 3-4 штук
- Соєвий соус - 6-7 Ст. Ложок
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Зелень - 30 грам
Варимо рис. Для цього заливаємо рис 1, 5 склянками води і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до самого маленького. Варимо під кришкою хвилин 10-13, доти, поки вся вода не вбереться. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо рис ще хвилин на 10. Можна додати в рис заправку з рисового оцту, пісочний і сіль - як для суші, а можна залишити і так.
Наливаємо в сковороду соєвий соус і нагріваємо його до кипіння. Додаємо цукор і розмішуємо.
Чистий цибулю, нарізаємо і відправляємо в сковороду з соєвим соусом. Кип'ятимо пару хвилин.
М'якоть курки нарізаємо невеликими шматочками.
Додаємо курку до цибулі і обсмажуємо до готовності м'яса.
Яйця вибиваємо в чашку і збовтуємо.
Виливаємо яйця на сковорідку поверх курки. Накриваємо кришкою.
Тримаємо на вогні буквально пару хвилин. Потім викладаємо на тарілку рис і поверх нього викладаємо курку.