Японський рис з яловичиною та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування рису Тако з цибулею, часником, яловичим фаршем, соєвим соусом, кмином, салатом, помідорами. Сиром Моцарелла, сальсою і сметаною.
Taкo рис або Такорайсу, як він називається в Японії, є популярною стравою, яке було винайдено на Окінаві в 1960-х роках. Кухар взяв за основу смак тако (мексиканська кухня), який був дуже популярний серед американських військових, дислокованих на Окінаві і з'єднав його з рисом, є одним з основних продуктів в окинавськой дієті. З тих пір це блюдо стало одним з найвідоміших і улюблених окинавских страв.
- Рослинної олії - 1 Ст. Ложка
- Часнику - 3 зубчики
- Лука - 1 Склянка
- Яловичого фаршу - 450 грам
- Соєвого соусу - 3 Ст. Ложки
- Порошку - 1 Ст. Ложка
- Кмину - 1 Чайна ложка
- Солі - 1 Чайна ложка
- Чорного перцю - 1 Чайна ложка
- Сметани - 4 Ст. Ложки
1. Промити рис під холодною водою, поки він не стане чистою. Подрібнити часник. Нарізати цибулю. Дрібно нарізати салат і помідори. Натерти сир Моцарелла. Нагріти олію в каструлі на середньому вогні. Додати часник і цибулю і обсмажити до м'якості.
2. Додати яловичий фарш, розминаючи його ложкою, і смажити до готовності. Як тільки м'ясо буде готове, додати соєвий соус, порошок чилі, кмин, сіль і перець. Гасити на повільному вогні, поки рідина трохи не випарується.
3. Викласти від 1/2 до 1 чашки пропареного рису на кожну тарілку. Зверху викласти яловичий фарш, потім подрібнене листя салату, нарізані помідори, сир Моцарелла, сальсу і закінчити ложкою сметани зверху.