Рецепт Японський рис з овочами фото

Японський рис з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
Овочі, Крупи, Мал
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Якщо вам набридли порожні каші, пропоную приготувати пікантне і дуже легке в приготуванні блюдо японської кухні. Все у вас вийде чудово, навіть якщо ви не вмієте готувати.

Як ви можете помітити, рецепт приготування японського рису з овочами дуже простий. Адже рецептура страв японської кухні відточувалася століттями, щоб в процесі обробки збереглися всі корисні речовини продуктів. Готується це блюдо швидко. Якщо у вас залишився варений рис від вчорашнього обіду або вечері - сміливо пускайте його до справи, і сьогодні на обід у вас буде абсолютно нове блюдо. Овочі для цієї страви можна брати будь-які - селера, спаржу, спаржеву квасолю, гриби. Мал, приготований з овочами, буде відмінним гарніром до м'яса і риби, або самостійною стравою. Розповідаю, як приготувати японський рис з овочами. Вдалого вам експерименту!

  • Мал - 1, 5 склянки
  • Кукурудза - 100 грам (консервована або заморожена)
  • Горошок - 100 грам (консервований або заморроженний)
  • Болгарський перець - 1-2 штук (краще різного кольору)
  • Морква - 1-2 штук
  • Брокколі - 100 грам (свіжа або заморожена)
  • Кольорова капуста - 100 грам (свіжа або заморожена)
  • Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
  • Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок (за смаком)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
японський рис з овочами - фото крок 1
Варимо рис. Для цієї страви його можна зварити дуже легко - набираємо в каструлю літра півтора води, солимо і коли закипить, закидаємо промитий рис. Варимо хвилин 15 після закипання. Тобто, практично до готовності, потім відкидаємо на друшляк і даємо зайвої воді стекти.
японський рис з овочами - фото крок 2
Готуємо овочі для нашого блюда. Що заморожене - размораживаем, що свіже - нарізаємо кубиками.
японський рис з овочами - фото крок 3
У невеликому казанку, Воге або просто в каструлі з товстим дном нагріваємо олію і обсмажуємо часник, потім додаємо решту овочів. Весь час помішувати, щоб не пригорає. Готуємо на середньому вогні. Хвилин через 10 додаємо соєвий соус і продовжуємо смажить. Коли соус википить, пробуємо овочі та, якщо необхідно, додаємо сіль.
японський рис з овочами - фото крок 4
Тепер викладаємо в овочі рис і перемішуємо. Смажимо хвилин 5-8, доти, поки рис не просочиться соком овочів і маслом, і не стане гарячим. От і все, блюдо готово.

Схожі рецепти