Яловичий рулет
(покроковий рецепт з фото)
Рулети з м'яса - це відмінне і універсальне блюдо. Такий можна подавати в якості основного гарячого або як холодну закуску. Для вас рецепт, як приготувати яловичий рулет.
Цей варіант приготування доступний в будь-який час року. Основа начинки - це петрушка, часник, горіхи і сир. З цих інгредієнтів готують пасту, потім викладають її в один шар на м'ясо, додають бекон і загортають рулет. Спершу рулет обсмажують, а потім запікають до готовності в духовці. Подавайте рулет теплим або холодним.
- Петрушка - 1 пучок (великий)
- Грецькі горіхи - 0, 5 склянки
- Пармезан - 30 грам
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, перець - За смаком
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Бекон - 230 грам
- Яловичина - 600-750 грам
1. Вимийте м'ясо, витріть його серветками. Застелите м'ясо плівкою і відбийте його (близько 1-1, 5 см в товщину). У чашу комбайна викладіть петрушку, горіхи, сир, часник, щіпку солі, перцю і збийте до однорідної пасти, потім повільно вливайте олію і продовжуйте збивати.
2. Наріжте бекон скибочками і обсмажте його до напівготовності. Викладіть відбите м'ясо, змастіть його шаром пасти з петрушки (песто), викладіть скибочки бекону поперек волокон.
3. Руками або за допомогою плівки скрутіть щільний рулетик, починаючи від довгого краю.
4. Обвяжіте м'ясо натуральної ниткою, щоб зберегти форму рулету.
5. Розігрійте жир, що залишився після обсмажуючи бекону, викладіть рулет і обсмажуйте його до утворення рум'яної скоринки, регулярно перевертаючи.
6. Викладіть рулет у форму з сіткою, щоб під час приготування жир стікав і не вбирався назад в рулет, відправте його в розігрітий до 170 градусів духовку на 20-25 хвилин. Дістаньте м'ясо і залиште його на 10 хвилин в спокої.
7. Наріжте рулет невеликими шматочками і подавайте відразу або охолодіть рулет і подавайте в якості холодної закуски.