Яловичина на кістці
(покроковий рецепт з фото)
Яловичі реберця часто готую на свята. Соковиті, ароматні, з хрусткою скоринкою - просто смакота. Гостям завжди дуже подобається. Беріть на озброєння.
Апетитна яловичина на кістці готується наступним чином: підготуйте маринад для реберець, змастіть їм реберця і залиште на кілька годин в холодильнику. Потім оберніть їх фольгою і запікайте в духовці протягом 3-х годин. Приблизно за годину до готовності приготуйте соус, яким змастіть готові реберця. І в кінці відправте їх під гриль для утворення хрусткої скоринки. Перед подачею на стіл злегка остудіть. Як гарнір підійде овочевий салат, також поставте на стіл соус для барбекю. Смачного!
- Яловичі ребра - 1, 5 кілограма
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Мелений перець чилі - 2 Ст. Ложки
- Мелений чорний перець - 2 чайних ложки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Сушений чебрець - 1 Чайна ложка
- Часник - 5 зубчиків
- Кетчуп - 1, 5 склянки
- Коричневий цукор - 0, 5 склянки
- Яблучний оцет - 3 Ст. Ложки
- Вустерширський соус - 3 Ст. Ложки
Видаліть з ребер мембрану. Це обов'язково потрібно зробити, інакше вона перетвориться в жорстку і неїстівну кірку на готових реберцях.
Підготуйте суміш спецій для маринування. Для цього змішайте 3 столові ложки солі, 2 столові ложки меленого перцю чилі, чайну ложку меленого чорного перцю, чайну ложку паприки, чайну ложку сушеного чебрецю і пару зубчиків рубаного часнику. Натріть ребра цією сумішшю, оберніть харчовою плівкою і покладіть в холодильник на ніч або хоча б на 5-6 годин.
Ретельно оберніть ребра в кілька шарів фольги. Розігрійте духовку до 120 градусів.
Покладіть ребра в фользі на деко і готуйте протягом 3 годин.
Перевірте готовність ребер. М'ясо повинно легко відділятися від кістки. Якщо відчувається невелика жорсткість, залиште страву в духовці ще на півгодини, а потім перевірте знову.
Для заключного етапу нам буде потрібно приготувати соус. Змішайте в каструлі півтори склянки неострого кетчупу, півсклянки коричневого цукру, 3 зубчики подрібненого часнику, 3 столових ложки яблучного оцту, 3 столових ложки Вустершірского соусу, чайну ложку чорного меленого перцю і половину чайної ложки солі. Доведіть соус до кипіння і варіть на слабкому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру. Відкрийте фольгу на ребрах і рясно змастіть зверху соусом.
І відправте лист в ребрами під гриль в духовку на 10 хвилин, щоб утворилася хрустка скоринка.