Рецепт Яловичина на кістці фото

Яловичина на кістці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо , Яловичина
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 5
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Яловичі реберця часто готую на свята. Соковиті, ароматні, з хрусткою скоринкою - просто смакота. Гостям завжди дуже подобається. Беріть на озброєння.

Опис приготування:

Апетитна яловичина на кістці готується наступним чином: підготуйте маринад для реберець, змастіть їм реберця і залиште на кілька годин в холодильнику. Потім оберніть їх фольгою і запікайте в духовці протягом 3-х годин. Приблизно за годину до готовності приготуйте соус, яким змастіть готові реберця. І в кінці відправте їх під гриль для утворення хрусткої скоринки. Перед подачею на стіл злегка остудіть. Як гарнір підійде овочевий салат, також поставте на стіл соус для барбекю. Смачного!

  • Яловичі ребра - 1, 5 кілограма
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Мелений перець чилі - 2 Ст. Ложки
  • Мелений чорний перець - 2 чайних ложки
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Сушений чебрець - 1 Чайна ложка
  • Часник - 5 зубчиків
  • Кетчуп - 1, 5 склянки
  • Коричневий цукор - 0, 5 склянки
  • Яблучний оцет - 3 Ст. Ложки
  • Вустерширський соус - 3 Ст. Ложки
яловичина на кістці - фото крок 1
Видаліть з ребер мембрану. Це обов'язково потрібно зробити, інакше вона перетвориться в жорстку і неїстівну кірку на готових реберцях.
яловичина на кістці - фото крок 2
Підготуйте суміш спецій для маринування. Для цього змішайте 3 столові ложки солі, 2 столові ложки меленого перцю чилі, чайну ложку меленого чорного перцю, чайну ложку паприки, чайну ложку сушеного чебрецю і пару зубчиків рубаного часнику. Натріть ребра цією сумішшю, оберніть харчовою плівкою і покладіть в холодильник на ніч або хоча б на 5-6 годин.
яловичина на кістці - фото крок 3
Ретельно оберніть ребра в кілька шарів фольги. Розігрійте духовку до 120 градусів.
яловичина на кістці - фото крок 4
Покладіть ребра в фользі на деко і готуйте протягом 3 годин.
яловичина на кістці - фото крок 5
Перевірте готовність ребер. М'ясо повинно легко відділятися від кістки. Якщо відчувається невелика жорсткість, залиште страву в духовці ще на півгодини, а потім перевірте знову.
яловичина на кістці - фото крок 6
Для заключного етапу нам буде потрібно приготувати соус. Змішайте в каструлі півтори склянки неострого кетчупу, півсклянки коричневого цукру, 3 зубчики подрібненого часнику, 3 столових ложки яблучного оцту, 3 столових ложки Вустершірского соусу, чайну ложку чорного меленого перцю і половину чайної ложки солі. Доведіть соус до кипіння і варіть на слабкому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру. Відкрийте фольгу на ребрах і рясно змастіть зверху соусом.
яловичина на кістці - фото крок 7
І відправте лист в ребрами під гриль в духовку на 10 хвилин, щоб утворилася хрустка скоринка.

Схожі рецепти