Корейка на кістці
(покроковий рецепт з фото)
До сих пір ламаєте голову над святковою вечерею на Великдень? Адже після довгого посту хочеться здивувати і порадувати своїх близьких. Розповідаю рецепт страви, як приготувати корейку на кістки.
М'ясо можна купити на ринку або в магазині. Але обов'язково зверніть увагу, щоб воно було ніжно-рожевого кольору, з приємним ароматом. Є багато різних рецептів з приготування цієї частини свинячої тушки, тому можна вибрати відповідний вам. Корейку начиняю зубчиками часнику і щедро обмазую спеціями.
- Свиняча корейка - 2 кілограма
- Часник - 2 штуки
- Насіння фенхелю - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
1
Вимийте м'ясо і витріть серветками. Очистіть часник і наріжте його тонкими пластинками, а пару зубчиків пропустіть через прес. Гострим ножем зробіть в м'ясі глибокі надрізи.
2
У прорізи вставте пластинки часнику і натріть м'ясо насінням фенхеля, чорним меленим перцем і сіллю.
3
З одного боку зробіть глибокий надріз під кісткою. Додайте туди подрібнений зубчик часнику і насіння фенхелю.
4
Зв'яжіть м'ясо натуральної ниткою, щоб надріз щільно пристав до основного шматочку.
5
Викладіть м'ясо на деко і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 45-60 хвилин.
6
Дістаньте м'ясо з духовки і викладіть на дошку, залиште на 10 хвилин, а потім наріжте м'ясо шматочками.