Бараняча корейка на кістці
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва напевно полюбиться всім без винятку м'ясоїдам! звичайно, є люди, які "фиркають" при вигляді баранини, але це скоріше виключення… ось, як приготувати баранячу корейку на кістки.
Бараняча корейка на кістці - це, звичайно, розкішне блюдо. Його тільки на ювілей, да по найважливішим свят готувати! хоча, якщо є можливість, то і у вихідні можна себе побалувати вишуканим смаком і неповторним ароматом. Таке блюдо подають тільки в ресторані, скажете ви. А ось і ні! Його запросто можна приготувати вдома, на звичайній сковороді. Спробуйте самі! В спеціях і приправах обмежень немає!
- Бараняча корейка - 1 кілограм (скелет)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Вино червоне - 100 мілілітрів
- Зелень - За смаком
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Промиваємо баранячу корейку. Перекладаємо її на дошку і обробляв. Потрібно розрізати її, otdeliv ребра відрізняється від інших. Нарізаємо зелень. Розтираємо баранину сіллю і перцем. Посипаємо зеленню.
Нарізаємо зубчики часнику. Можна брати їх в необмеженій кількості, тут вже як вам більше подобається. Розігріваємо сковороду. Виливаємо на неї рослинне масло. Обсмажуємо баранину з двох сторін, посипавши часником, до рум'яної скоринки.
Беремо ще трохи зелені. Рубаємо її. Ще я взяла гілочку м'яти для смаку і запаху. Прибираємо обсмажену баранину зі сковороди. Наливаємо в неї вина. Тушкуємо нарізану зелень з м'ятою, помішуючи. Потім викладаємо знову в сковорідку баранину і ще раз обсмажуємо її з двох сторін.
Орієнтуйтеся на те, щоб баранина добре протикати ножем, була досить м'якою і в той же час просмажене. Подавайте баранячу корейку на кістки з овочами і зеленню. Як гарнір добре піде картопля, гречка і рис. А ще на сковороді з-під м'яса можна приготувати різні овочі. Вони просочаться соком баранини і за смаком будуть не гірші самого м'яса! Смачного!