Ягненок Наварин
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне французьке блюдо з тушкованою баранини з весняними овочами, такими як зелений горошок і моркву.
1. Нарізати баранину на середні шматки.
2. Нагріти 1 столову ложку масла у великій кассероль. Підсмажити кілька шматків баранини на середньому вогні. Обсмажувати до коричневого кольору з усіх боків.
3. Викласти всі шматки м'яса в кассероль, додати часник, гасити на сильному вогні протягом 1 хвилини.
4. Злити половину всього жиру. Посипати м'ясо борошном, сіллю і перцем. Продовжувати гасити м'ясо на сильному вогні близько 2 хвилин.
5. Нагріти бульйон в окремій каструльці. Залити до м'яса. Додати нарізані помідори і зелень. Варити протягом 30 хвилин, зменшивши вогонь до середнього.
6. Додати моркву, ріпу і цибулю. Готувати на слабкому вогні ще хвилин 30.
7. Відварити горох в киплячій підсоленій воді (досить 5 хвилин). Додати горох до м'яса за 5 хвилин до подачі на стіл.
- Баранина - 1, 8 кілограма (плече, шия, груди)
- Мука - 2 Ст. Ложки
- Стиглі помідори - 4 штуки
- Морква - 5 штук
- Буряк - 5 штук
- Маленькі цибулини - 12 штук
- Зелений горіх - 450 грам
- Часник - 2 зубчики (розчавити)
- Лавровий лист - 1 штука
- Чебрець - 1/4 чайних ложки
- Сіль і перець - - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
2. Нагріти 1 столову ложку масла у великій кассероль. Підсмажити кілька шматків баранини на середньому вогні. Обсмажувати до коричневого кольору з усіх боків.
3. Викласти всі шматки м'яса в кассероль, додати часник, гасити на сильному вогні протягом 1 хвилини.
4. Злити половину всього жиру. Посипати м'ясо борошном, сіллю і перцем. Продовжувати гасити м'ясо на сильному вогні близько 2 хвилин.
5. Нагріти бульйон в окремій каструльці. Залити до м'яса. Додати нарізані помідори і зелень. Варити протягом 30 хвилин, зменшивши вогонь до середнього.
6. Додати моркву, ріпу і цибулю. Готувати на слабкому вогні ще хвилин 30.
7. Відварити горох в киплячій підсоленій воді (досить 5 хвилин). Додати горох до м'яса за 5 хвилин до подачі на стіл.