Восьминіг по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Це досить оригінальне, смачне і гостре блюдо з восьминога. Страва не на кожен день, але здивувати і порадувати друзів і рідних їм іноді можна. Блюдо виходить гострим, тому запасіться пивом
Якщо ви любитель страв з морепродуктів, вам обов'язково треба спробувати приготувати восьминога по-корейськи. Як уже випливає з назви, блюдо буде гострим. Тому відразу запасайтеся напоями, щоб ваші гості могли загасити "пожежа" Готується восьминіг досить швидко і на великому вогні, інакше він може стати "гуязикам", тому не готуйте занадто велику порцію в невеликому посуді. Як приготувати восьминога по-корейськи, дивіться і читаємо в наведеному нижче рецепті. Сподіваюся, що у вас все вийде смачно!
- Восьминіг - 1 штука (невеликий молодий)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (середнього розміру)
- Морква - 150 грам
- Перець чилі зелений - 5-6 штук (маленькі)
- Часник - 2 Ст. Ложки (рубленого)
- Цибуля зелена - 100 грам
- Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка
- Гострий соус з червоного перцю - 3 Ст. Ложки
- Сіль велика - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
Якщо у вас заморожений восьминіг, замочіть його в холодній воді, нехай він відтане.
Потім воду зливаємо. Змішуємо сіль і борошно і цією сумішшю масажуємо-очищаємо восьминога кілька хвилин.
Потім промиємо і приступаємо до патранню. Ножицями розрізаємо голову, починаючи з нижнього отвору.
Видаляємо всі нутрощі.
Також видаляємо очі. Потім ретельно промиваємо восьминога в холодній воді.
І нарізаємо невеликими шматочками.
Підготуємо овочі. Очистимо їх і наріжемо.
Підготуємо соус. Для цього змішаємо соус-пасту з червоного гострого перцю, часник, соєвий соус і кунжутне масло. Можна додати ще устричний соус і чорний мелений перець.
На сильному вогні розігріваємо сковороду з ложкою рослинного масла і обсмажуємо шматочки восьминога приблизно хвилину або до тих пір, поки його колір не почне змінюватися на коричневий. Прибираємо восьминога зі сковороди з маслом і соком в тарілку.
Додаємо на сковороду з рослинним маслом моркву, обсмажуємо на тому ж великому вогні буквально хвилину. Додаємо цибулю і перець чилі. roza_ker, помішуючи, хвилину, потім додаємо восьминога і обсмажуємо все разом ще хвилини 3-4.
Тепер додамо соус, перемішуємо і готуємо ще хвилини 3. Пробуємо, якщо треба, поставка солі. От і все, восьминіг готовий.