Vertut по-Молдова
(покроковий рецепт з фото)
Вертута молдавською в домашніх умовах готуватися просто і швидко, і вже давно стала улюбленим замовленням моїх домочадців. Ситний розсипчастий пиріг, та ще й готується дуже просто, пробуйте!
Цей класичний рецепт вертути молдавською улюблений багатьма господарочками, які хоча б один раз його спробували, - адже виходить повноцінний пиріг, який при цьому готується дуже просто. Так що, навіть якщо ви не дуже дружні з випічкою, - не біда, вже цей рецепт у вас вийде на славу!
Як зробити вертуту молдавською:
1. Яйце розтираємо виделкою разом з сіллю, і додаємо потроху борошно і воду. Розмішуємо до однорідного стану, закриваємо харчовою плівкою, і відправимо в холодильник хвилин на 10-20.
2. Тим часом займемося начинкою. Тут все просто. Фарш размораживаем, і викладаємо в миску. Солимо, перчим.
3. Цибуля і моркву дрібно шаткуємо. І додаємо до фаршу. Розмішуємо.
4. Дістаємо з холодильника тісто, розгортаємо його, якомога тонше, і викладаємо на нього начинку.
5. Загортаємо вертуту, як довгу ковбаску, а її, в свою чергу, звертаємо по колу рулетом.
6. Викладаємо на деко, застелений пекарської папером, трохи змащуємо верхівку маслом, - і відправимо в розпечену духовку, поки не зарум'яниться!
Вид, в цьому рецепті приготування вертути молдавською немає нічого складного, та й часу це багато не забирає. Так чому б і не порадувати гостей новим блюдом?
- Борошно - 2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Вода - 7 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Як зробити вертуту молдавською:
1. Яйце розтираємо виделкою разом з сіллю, і додаємо потроху борошно і воду. Розмішуємо до однорідного стану, закриваємо харчовою плівкою, і відправимо в холодильник хвилин на 10-20.
2. Тим часом займемося начинкою. Тут все просто. Фарш размораживаем, і викладаємо в миску. Солимо, перчим.
3. Цибуля і моркву дрібно шаткуємо. І додаємо до фаршу. Розмішуємо.
4. Дістаємо з холодильника тісто, розгортаємо його, якомога тонше, і викладаємо на нього начинку.
5. Загортаємо вертуту, як довгу ковбаску, а її, в свою чергу, звертаємо по колу рулетом.
6. Викладаємо на деко, застелений пекарської папером, трохи змащуємо верхівку маслом, - і відправимо в розпечену духовку, поки не зарум'яниться!
Вид, в цьому рецепті приготування вертути молдавською немає нічого складного, та й часу це багато не забирає. Так чому б і не порадувати гостей новим блюдом?