Рецепт Vertut по-Молдова фото

Vertut по-Молдова
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
М'ясо , Фарш
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.

Вертута молдавською в домашніх умовах готуватися просто і швидко, і вже давно стала улюбленим замовленням моїх домочадців. Ситний розсипчастий пиріг, та ще й готується дуже просто, пробуйте!

Опис приготування:

Цей класичний рецепт вертути молдавською улюблений багатьма господарочками, які хоча б один раз його спробували, - адже виходить повноцінний пиріг, який при цьому готується дуже просто. Так що, навіть якщо ви не дуже дружні з випічкою, - не біда, вже цей рецепт у вас вийде на славу!

Як зробити вертуту молдавською:

1. Яйце розтираємо виделкою разом з сіллю, і додаємо потроху борошно і воду. Розмішуємо до однорідного стану, закриваємо харчовою плівкою, і відправимо в холодильник хвилин на 10-20.

2. Тим часом займемося начинкою. Тут все просто. Фарш размораживаем, і викладаємо в миску. Солимо, перчим.

3. Цибуля і моркву дрібно шаткуємо. І додаємо до фаршу. Розмішуємо.

4. Дістаємо з холодильника тісто, розгортаємо його, якомога тонше, і викладаємо на нього начинку.

5. Загортаємо вертуту, як довгу ковбаску, а її, в свою чергу, звертаємо по колу рулетом.

6. Викладаємо на деко, застелений пекарської папером, трохи змащуємо верхівку маслом, - і відправимо в розпечену духовку, поки не зарум'яниться!

Вид, в цьому рецепті приготування вертути молдавською немає нічого складного, та й часу це багато не забирає. Так чому б і не порадувати гостей новим блюдом?


  • Борошно - 2 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Вода - 7 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
Цей класичний рецепт вертути молдавською улюблений багатьма господарочками, які хоча б один раз його спробували, - адже виходить повноцінний пиріг, який при цьому готується дуже просто. Так що, навіть якщо ви не дуже дружні з випічкою, - не біда, вже цей рецепт у вас вийде на славу!

Як зробити вертуту молдавською:

1. Яйце розтираємо виделкою разом з сіллю, і додаємо потроху борошно і воду. Розмішуємо до однорідного стану, закриваємо харчовою плівкою, і відправимо в холодильник хвилин на 10-20.

2. Тим часом займемося начинкою. Тут все просто. Фарш размораживаем, і викладаємо в миску. Солимо, перчим.

3. Цибуля і моркву дрібно шаткуємо. І додаємо до фаршу. Розмішуємо.

4. Дістаємо з холодильника тісто, розгортаємо його, якомога тонше, і викладаємо на нього начинку.

5. Загортаємо вертуту, як довгу ковбаску, а її, в свою чергу, звертаємо по колу рулетом.

6. Викладаємо на деко, застелений пекарської папером, трохи змащуємо верхівку маслом, - і відправимо в розпечену духовку, поки не зарум'яниться!

Вид, в цьому рецепті приготування вертути молдавською немає нічого складного, та й часу це багато не забирає. Так чому б і не порадувати гостей новим блюдом?

Схожі рецепти